Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tothgera30

    Ármester

    válasz Sandrew #15913 üzenetére

    Lenne egy 50-es aeroxom. 99-es évjárat akkor vette édesapám majd 2001-től 2010-ig garázsban állt leponyvázva. Kiváló állapotban van és 5800Km van benne. (2000-t tettem bele) - Újonnan vette? Akkor egy szép gyári állapotú robogó lehet. Pár képet lökhetsz róla!

    Mire kell figyelnem ennél a mocinál, illetve mi a reális végsebessége?
    Most sík úton 85km/h ra képes óra szerint. Folytások már nincsenek benne
    . - A reális végsebesség az 80km/h körül alakulna. Töltesd úja a vizet benne, fagyállót rakj bele, a vízpumpát cserélted ki mert azóta lehet már elöregedett, másra nem igen kell, a többi kopó alkatrész csere majd előjön.

    Fogyasztása amikor óvatosan jártam vele 2,5lityire jött ki. Most városban járok legfőképp a váci úton ahol tartom a forgalom tempóját 70-75-el így 3.5liter volt a max. De inkább 3,2ból el lehet vele járni. - Ha gyári 12mm-es karbi van rajta akkor elhiszem, de amúgy többet szoktak enni, a 3,5liter általában megvan.

    Mint mondtam új banner aksi van benne viszont alapjáraton elhalványul egy picit a lámpa. Ez mitől lehet? - Ez 2T, mivel alapjáraton keveset tölt ezért szerintem érhető hogy nem ad le akkora töltést.

    Illetve az önindító csak forgat és nem indít. Megbikáztuk akkor sem indult. Viszont 1 max 2 rúgásra még 1hét állás után is indul. - Lehet hogy az önindítónál a fogaskerék kopott el, vagy valami hasonló, egy szerelőhöz vigyétek el, átnézi.

    Ti milyen olajat használtok? Én Repsol 2T-t vettem az Oszcar-nál 1500Ft volt 1L
    Illetve a gyertyát érdemes lenne megnézni? Mióta megvan a motor a gyári van benne és kemény 9év állás után is beindult 15-20 rúgásra. Igaz iszonyatosan füstölt.
    - Én is azt töltöm. Gyertyát mindenképpen cserélj benne, szép őz barna lesz ha jól be van lőve.

    Ma pedig amikor jöttem hazafelé a digitális vízhőfok mérő egyszer csak lement teljesen 0-ra azaz eltűnt a kijelzés. Ennek mi lehet az oka? Lecsúszhatott egy kábel? - A digit műszerfalas Aerox betegség, ha jól gondom ez az amikor van a kis sebességmérő és mellette egy sárga körben egy digit kijelző, akkor annál általában a kábel le szokott csúszni vagy kontakt hibás lesz, mindezt a kátyúknak lehet megköszönni. Ezt a műszerfalat nem is igazán szeretik, ezért a 2000-es évek elején meg is szüntették és visszatértek az analóghoz.

    "A pokol nem hely, hanem állapot"

Új hozzászólás Aktív témák