Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TurboK0

    csendes tag

    válasz HUN_Sector #62298 üzenetére

    Egyet értek, szerintem sincs nagy gond a hűtéssel. Habár én eleve nagyobb légnyomású ventivel használom. Annyi nagy bibi van csak hogy ATX táp rengeteg helyet elfoglal és blokkolja a légáramlást, illetve ha a táp venti nem pörög akkora táp váza felmelegszik és befűti a gépház belsejét. De ez a zsúfoltsággal jön magától. Ha csak pár centivel nagyobb lenne a kaszni minden irányban, akkor ez sokkal kevésbé lenne gond, másrészt kábeleknek is temérdek helye lenne, harmadrészt kényelmesen belemenne 2 venti minden oldalán, és ugyanúgy kompakt apró lenne a kaszni. No mindegy, cserébe legalább olcsó.

    Kicsit tovább piszkáltam a C6 gépet. Korábban tettem rézbordát az alaplap VRM-re (https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/alphacool-gpu-ram-copper-heatsinks-10x10mm-10-db-17426-37988). Közben eszembe jutott, hogy mivel már nincs ott a nagy batár vasdarab gyári VRM hűtő, ezért a CPU bordát (IS-55) esetleg meg lehetne fordítani, mert már semmi sincs az útjában.
    Így a venti széle nem a RAM fölött van hanem a VRM-ek, pontosabban a choke-ok fölött (ezt hogy hívják magyarul?), de a lényeg hogy a VRM-et sokkal jobban éri a levegő.

    Az eredmény az lett hogy a proci pár fokkal melegebb, de cserébe mindig éri levegő az alaplap forróbb komponenseit. Így a gépházból nem forróság ömlik hanem hideg levegő. A célt elértük, nem fogja nyáron fűteni a szobát a gép. (a Denon AVR viszont igen, lehet legközelebb abba szerelek ventit).

    Közben rendeltem egy 160W paneltápot, találtam postával 7200ft-ért, Inter-Tech verzió. Gondoltam hogy van egy laptop tápom ami 90W-t tud max, az 5600G meg kb. ~96W-ot eszik a falból IntelBurnTest alatt (turbo órajel nélkül! turbo órajellel viszont 120W-ot mértem). Tehát a laptop töltő elvileg elég neki. Csak sajnos a laptop töltő 18.5V a paneltáp meg 12V... ennyit erről az ötletről... majd később kerítünk neki valamit ami meghajtja.

Új hozzászólás Aktív témák