Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • phulee

    tag

    válasz Pista0001 #62297 üzenetére

    #62294Pista0001: Szerintem egyről beszélünk, tényleg léteztek már régebben is ATX méret alatti gépek. Nekem is volt annó egy Dell Optiplex 745 SFF gépem, ami üdítő volt a korabeli gépek között. Lekerekített forma, aluhatású burkolatok, minden eleme szerszám nélkül szerelhető volt stb. Még olyan részletekre is ügyeltek, hogy a Dell logó átfordítható volt, attól függően, hogy fekve vagy állítva használtad. Intel Q9650 proci, 16GB és még belefért egy LP 750Ti is.

    Viszont, ahogy te írod, hogy bár megvoltak/vannak a megfelelő megoldások, de mégis régen ez egy elég szűk, vájtfülű réteg játszótere volt. És igen, az emberek nehezen változnak és itt még sokkal inkább kell sakkozni a helyszűkével, a komponensekkel. Ez valakinek vagy bejön vagy sikítva menekül. Engem inkább inspirál és semmi pénzért sem kellene egy nagy batár ATX.

    A szokásokon meg végképp nehéz túllépni. Régen is kellett a sok bővítőhely persze, viszont akkor még külön volt hálókártya, hangkártya, nem volt alaplapi HDD csatlakozó, sőt még CD verzérlőkártyára is emlékszem. Aztán gondolom ezek így mennek át generációk között is, holott a nagy részére biztosan nincs már szükség. De ezek egyéni preferenciák, sokunknak erre van igényünk, de a többség még mindig ATX-et keres, amivel nincsen semmi baj. Ha valamiben van előrelépés az az, hogy most sokkal inkább van miből választani és sokkal szélesebb körben elérhető sok minden.

Új hozzászólás Aktív témák