Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kNG

    senior tag

    Sziasztok!

    Megérkezett a HD 600!

    Kicsomagolás: kicsi kartondobozban érkezett, egy pillanatra megijedtem, hogy mást adtak fel véletlenül, de szerencsére nem. Kicsi a doboza a fejhallgatónak, kisebb, mint a HD560S-é. Kibontás során semmi hype (mint a K712 PRO kicsomagolásánál a gyártó üzeneteinek hatására), a becsomagolt fejhallgatón, vezetéken, és használati utasításon kívül semmit sem találtam.

    A fejhallgató első megtekintése: Ránézésre nagyon kicsinek tűnt a fejhallgató (főleg a K712 PRO-hoz viszonyítva). Jóval több műanyaggal dolgoztak a Sennheisernél, mint a régi ("márványminta" jellegű) HD600-nál. Alaposabb megtekintés után ért az első meglepetés a bal oldali fejhallgatópánt tetején: Made in Ireland! Megondom őszintén, erre nem számítottam, úgy tudtam hogy az új darabokat Romániában gyártják. Ránéztem a dobozra is biztos ami biztos, és bizony ez a darab Made in Ireland! Hogy szerencsém volt, vagy Romániából visszahelyezték a gyártást Írországba, azt nem tudom, de akárhogy is legyen, elfogadom, hogy ez a darab ott készült, ahol a régi darabok is. :) Sajnos kívülről a jobb oldali pánton van egy apró, kb. gombostűhegynyi karc/hiba/bemélyedés. Ez nagyon apró, de én minden ilyet kiszúrok, így ezt is sikerült. Már a dobozából kivéve rajta volt, gondolom emiatt nem kaszálták el a QC-n. :) Nem búslakodtam miatta, igazából tényleg semmiség az egész.

    Kényelem: Ez a pont, amitől kicsit tartottam, mennyire lesz vajon kényelmes (a K712 PRO-ra is azt mondják hogy kényelmes, nekem a bőr fejpántja mégis leszorítja a fejemet, és fájdalmat okoz egy idő után). A neten fellelhető tapasztalatokkal ellentétben a HD600 nekem egyáltalán nem szorítja a fejemet, nagyon kényelmes oldalról is, felülről is, jóformán fel sem tűnik, hogy rajtam van. Csillagos ötös!

    Az első próba: JDS LABS ATOM DAC+AMP-el próbáltam ki először, mert jól ismerem ezt az AMP+DAC párost. Az első 5 másodperc után tudtam, hogy ez a fejhallgató nagyon rendben lesz, és tényleg. :) Fél-1 órányi zenehallgatás után ha egy szóval kellene leírnom a hangját: természetes. Nekem nem hiányzik több basszus, a középtartomány tökéletes, a magastartomány pedig a legkisebb mértékben sem fátyolos, de nincs rajta kiemelés sem, sehol sem szúr, sehol sem bánt, sehol sem fáj. Tonalitásban így ahogy van, számomra tökéletes. Nem mondom azt, hogy nincs ettől izgalmasabb hang, de ez a helyes hang, és a többi fejhallgatóm mellett én erre vágytam a leginkább. :) Technikai tudásról nem igazán tudok még beszámolni, még csak ismerkedünk. Nekem nem annyira szűk a tere, mint ahogy sokan leírják, szerintem teljesen rendben van.

    Egyelőre ennyi, sokat nem szeretnék róla mesélni, mert szerintem itt már szinte mindenki ismeri, hátha egy kezdőnek mégis hasznos lehet ez a kis leírás. Számomra a HD600 az a fejhallgató, ami biztos vagyok benne, hogy végig fog kísérni az "audiofil hobbi útján". Egy megbízható útitárs, amire mindig számíthatok, amihez mindig visszatérhetek majd. Lehet van izgalmasabb, lehet van olyan, ami pár vonatkozásban kiemelkedő, lehet van olyan, ami pár zenei műfajjal jobban brillírozik, de ettől természetesebb hangú fejhallgató nincs számomra (egyelőre legalábbis). :)

    MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)

Új hozzászólás Aktív témák