Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DrDante666

    tag

    Sziasztok!

    Fejhallgató vásárlásra szántam magam, de nem tudom melyiket vegyem, így jöttem a megfelelő topicba.
    Otthoni, ill. koliszobai használatra kellene notebookhoz (tehát nem stúdiótechnika, de a későbbiekre nézve nem gond, ha normálisabb), elsősorban filmnézésre, néha zenehallgatásra. Játszani nem szoktam, Skype-ra van mikrofonos, így egyelőre nem szeretném ilyesmivel szűkíteni a kört, max. döntetlen esetén választanék ez alapján.
    Bár kényelmesebb lenne számomra egy vezeték nélküli, de egyszer majd lesz egy bluetoothos fülhallgatóm is tabhoz, telóhoz, na meg az árak és a hangminőség miatt is fejhallgatóból kiegyeznék egy vezetékessel.
    Mindenképpen circumaural kellene az ismert kényelmi előnyei miatt, nem árt ha valahogy kicsit szellőzik is, gondolva a nyárra.
    Fontos, hogy minél kevesebb hang hallatszódjon ki (ha esetleg ülnek mellettem) és minél kevesebb zaj szűrődjön be (ha beszélgetnek körülöttem). Emiatt zárt lenne a legjobb, esetleg egy félnyitott. Gondoltam olyanra, ami normál fejhallgató voltán kívül tud aktív zajszűrést is (néha nem ártana, ha egy mozdulattal tudnám tompítani körülöttem a cirkuszt, ugyanakkor ezt kikapcsolva meg lenne egy teljes értékű fejhallgató), de ha sokat dob az árán akkor nem lényeg.
    A hangzás tekintetében olyan pont kellemes, tiszta hagzásút keresek. Konkrétabban a túl erős magas, zavar, a mélyet jobban szeretem, de ha abból van sok, az meg olyan nyomott, fejfájós lesz nálam egy idő után. Egyszer mutattak egyet (konkrétan nem emlékszem milyen volt, de majdnem biztos, hogy egy Sony), hogy az milyen komoly, pont jó lenne nekem, de abból meg bár nagyon tisztán, de nekem csak a középtartomány jött át.) A filmek miatt játszottam az 5.1-es gondolatával is, de nem vagyok benne biztos, hogy az kell nekem, ha jól sejtem, az inkább játékokban lenne jól kihaszálható.
    Első körben max. 10-15E Ft-ot szánnék rá (külföldről rendelés sem probléma, főleg ha már van is a kiszemeltről onnan tapasztalat), de minél olcsóbb annál jobb, vagyis inkább a minél jobb ár/érték lenne a lényeg (jó érvekkel meggyőzhető vagyok a drágább felé). Valami olyasmi szintűt keresnék, mint az akkuknál az Eneloop, a töltőknél a Voltcraft/Powerex. Tehát nem a legolcsóbbat, de azért az árért adják is amit elvárunk és még éppen megfizethető áron.
    Bocsi, kicsit hosszú lett, de próbáltam minden szempontot összeszedni, hogy tudjatok és minél jobb tippeket adni, mely(ek)et előre is köszönök. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák