Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bargyu

    tag

    válasz krichd1 #26822 üzenetére

    No offense. Privát vélemény, kérik tiszteletben tartani: Azért szavaztam a zárt mellett, mert család mellett high-end kihasználatlan lenne, vagy azért mert nappal nyüzsgés van vagy ezért, mert este alszanak illetve a szomszéd sem örülne.

    Második szempont volt, hogy este így nagyon is élvezhető zenét hallgatok (HD800 :P ), nappal pedig pont jó, hogy hallom, ha valaki hozzámszól, hangosan sír valamelyik gyerek, mert nem kell állandóan levenni a fülest, elég ha letekerem a hangerőt, válaszolok a kérdésre, rendet teszek és utána mehet tovább. Nem a legideálisabb, mert nappal meglepően erős a háttérzaj, pedig csendes helyen lakunk, de azért élvezhető. Néha a feleségem szól, hogy nagyon kihallatszik, mert viszonylag sajnos közel ülök a tévéhez, ilyenkor persze lejjebb veszem a hangerőt, aztán este bepótolom. Nekem az egyik legjobb hétköznapi kikapcsolódás, ha lefekszem a kanapéra, lábat fel a lábtartóra, egy kis pohár whisky (rendes whisky-s pohárból, ami nem olyan, mint a bazi nagy henger alakú, hanem kisebb és felfelé még szűkül is, hogy az illatokat benntartsa, ameddig bele nem szippantasz a kortyolással egy időben) és közben csukott szemmel hallgatod a zenét és hallod magad körül a zenekart. Egy zenész barátom még olyat is mondott, hogy a jó keverés és a felvétel sajátosságai miatt bizonyos értelemben jobban élvezhető, mint az élőzene. Nem általánosságban, de élmény szempontjából ez is tud nagyon jó lenni, mert a hangszereket direktben rögzítik és a keveréssel szint a zenekar közé tudnak "betenni".

    Harmadik, hogy kevésbé sokba kerül a minőségi előrelépés, én például azt is megkockáztatom, hogy aki jót akar, az első körben vegyen Ebay-ről egy használt HD800-at 700 euróért és használja mondjuk a laptop beépített Realtek kimenetével, Iphone-nal, Ipaddel. Annyival feljebb van a kommersz (nálam ez kb. < 150.000,- forint, néhány Beyert kivéve, azok közül amiket ismerek) fejhallgatóknál, hogy még ezekről hajtva is döbbenetes élmény. 200-220 ezer forintért, tehát már egy belépő szintű high-end hangzást tudsz elérni, nem tudom dobozossal lehet-e, de szerintem ez elég jó ár.

    Negyedik, hogy a zárt fülesek gyakran torzítanak, nekem nem igazán jöttek be és ha a gyerek fejest ugrik a padlóba, akkor sem hallom meg.

    Nyilván most sokan nem értenek velem egyet, de akkor is fenntartom a véleményem, én ugyanis végigpróbáltam ezeket és volt HD600-asom is, csöves, ic-s erősítőm, többféle dac-om stb. Nem vagyok kőprofi, tapasztalt, de elég alapos és részletes elemző.

    A HD800 fejlesztéséhez pedig amúgy is rengeteg energia kell, nagyon érzékeny, nehéz jó rendszert összerakni illetve olyat, ami neked tetszik. Nem lehetetlen, csak sok próbálgatással jár és nyilván kell neki a minőségi dac, kábel és erősítő, esetleg xlr kábel, hogy a legjobbat kihozd belőle és végül is, ha már van egy ilyen, akkor érdemes megpróbálni azt csúcsra járatni. Más felső kategóriás fejesek is lehetnek jók, sőt ár/érték arányban néhány olcsóbb akár jobb is, de én nem ár/érték arányt hallgatok, hanem érték-szintet, azaz zenei élményt, tehát nekem nekem magasabb árat is megér egy jobb érték növekedés, mint sokaknak.

    A probléma itthon az anyagiak erős korlátja, ezért kivételes alkalom - eddig egyszer voltam fejhallgató találkozón, ott lehetett néhánnyal találkozni - ha meghallgathat az ember valamilyen felső kategóriás cuccot. Ráadásul K-Európa egy kategóriával lejjebb sorol be, ami nyugaton középkategória, például 1500-2500€, az itthon már felső és az 500€ körüli az itthon már közép, nyugatabbra pedig alsó.

    Most azzal foglalkozom, hogy próbálgatom a kábeleket, mert azt érzem szűk kereszt-metszettnek és ebben a fórumban javasolták, hogy a Kácsát keressem fel, letét ellenében lehet próbálgatni őket, ami nagy segítség lenne. Úgyhogy néha nem is rossz ez a fórum, a szokásos x ezer forintom van, mit vegyek kérdés mellett. Elnézést a hosszú szövegért, ez olyan líraira sikeredett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák