Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz gaborka8x8 #66480 üzenetére

    Amit Dave az elején írt, azzal egyet kell értsek. A jobb nem élvezetesebb, de lehet az természetesen.

    Nekem hangzásban egy fontos: legyen jó a mély. Ne legyen kevés és természetesen ne legyen túl sok. Ha emellett a magasak sem karcosak, akkor én már boldog vagyok az arányokkal.

    Az elménnyel kapcsolatos részt úgy kezdeném, hogy mielőtt elkezdtem vola ezt a hobbit sosem hallgattam rendszeresen zenét. Nem volt zene, ami megfogott volna. Nem voltak kedvenc számaim, zenekaraim, előadóim, nem voltak kedvenc zenei stílusaim. Nem hallgattam rádiót, mert miutan 3 végigtekerés után sem találtam élvezetes zenét feladtam.
    Arra jöttem rá, hogy nem élvezem úgy a zenét, mint mások. A komolyzene számomra érdektelen, a mainstream könnyűzene semilyen, a metál hörgése undorít, stb. Máig nagyon ritkán hallok olyan zenét, ami megfog (a C2C és caravan palace pl jó volt, de a d7200-al valahogy nem aggya). A legtöbb zene által nyújtott élmény nekem kevés.

    Mi a megoldás? A megoldás a nosztalgia, de nem úgy nosztalgia, hogy retro, hanem:
    Megnézek egy filmet, amit -ha jó- élményként élek meg. Ha meghallgatom a filmzenéjét, akkor ezt az élmény részben felidézem, így a zene hallgatásának élménye és a felidézésből származó élmény összeadódik és kifejezetten élvezetessé válik a zenehallgatás. Ugyanez igaz videojátékokra és azok betédalaira és aláfestő zenéire. Ha valaki megnézi a könyvtáram szinte csak film és játékzenéket talál. (Szinte)

    Ennek a fajta zenehallgatásnak a velejárói: ha jó a zene, jó volt az film/játék által nyútott élmény és annak átélése után hallgatom, akkor az első néhány nap az élményfaktor igen magas. Minél többször hallgatom meg és minél több idő telik el a bázisul szolgáló élmény óta, annál gyengébb a zenehallgatással kapott élmény is. (Érdemes inkább akkor többször meghallgatni mint ritkábban, mert az idő ígyis úgyis telik). Ha nem arról hallgatom a zenét, amiről hallgattam a filmet/játékot, akkor nem az igazi... Sajnos egy idő után megunom ezeket a zenéket és mivel mostanában nem láttam igazán jó filmet és nem játszottam igazán jó játékkal, alig hallgatok valamit. :DDD (juteszembe a shadow of the colossus az jó volt és a zenéje is kiváló 👌)

    Uhh, ez hosszú lett...
    Nekem ezek a szokásaim.

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák