Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz szakibá... #94022 üzenetére

    Te hallottad is a Sonarworksöt? Milyen fejessel? Én próbáltam az Elearrel és a HP50-nel is, mindkettő hivatalosan támogatott, és mindkettőnek csak rontott a dinamikáján, illetve fura torzításokat hozott főleg a magas tartományba. Ráadásul nem is olcsó a Sonarworks. Nyilván mindenki tapasztalja meg, mit nyújt, és döntsön maga, mindenesetre nekem eszembe sem jutott a próbaidőszakok végén megvenni.

    Az ízlést képtelenség kikapcsolni. Lehet ellene harcolni, lehet eltartott kisujjal lefitymálni azt, akinek van és hallgat rá (ha már bedobtad a sznobériát, mert szükségét érezted valamiért), még finomítani is lehet rajta, de teljesen fölösleges le- (vagy el)menni önjelölt kultúrrendőrnek, és magas lóról megmondani másoknak, mit és hogyan kellene hallgatniuk.

    Szerintem itt senki nem utálja az EQ-t. Én azt tapasztaltam, hogy visszajátszáshoz nem jó. Illetve kicsit pontosabban fogalmazva: még nem hallottam jó szoftveres EQ-t, pedig nyitott vagyok rá.

    Felvételkor nyilván használnak EQ-t, de azt hadd ne kelljen magyarázni, hogy az egy teljesen más folyamat, mint a visszajátszás. Reverbet vagy kompresszort sem használsz a fejhallgatóidhoz, pedig biztos lehetsz benne, hogy a stúdióban legalább az egyiket alkalmazták. Olvastam már erősebb érvet is az EQ mellett, mint azt, hogy felvételkor használják, úgyhogy akkor lejátszáshoz is jó kell, hogy legyen.

Új hozzászólás Aktív témák