Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    Üdv! Kérdésem az lenne, hogy ha egy "szomszéd" (rokonom szomszédja) "folyadékot" szivattyúz a telkén kívülre (utcai árokba), közterületre és a rokonom vízóraaknájába befolyik a "folyadék" kik az eljáró hatóságok? Illetékes területi önkormányzat, ÁNTSZ, Rendőrség, Magyar Honvédség, netán az amerikai Hadászati Légiparancsnokság (SAC)?

    Előzmények: Adott egy ingatlan (1,2 hektár alapterületű). Huszon-harmincakárhány évig a szomszédok átjártak rajta a saját telkeikhez, lévén az állam tudajdona volt, a MÁV-nak volt rajta haszonélvezeti joga. A területi önkormányzat se sokat teketóriázott anno, ezen a telken át készítette el a közterületi árkolást (a telekhatár mellett). Nyílván nem voltak jól kimérve az ingatlan határai, de az is lehet, hogy maguk a szomszédok készítették jórégen a vizelvezető aknát és aztán "*tak az alkotmányra". Ezért került (lett készítve) az árok az ingatlan területére.
    Rokonom tavaly megvette ezt a telket és kimérette pontosan, 3 egymástól független földmérővel is (geodéziai mérőállomásokkal dolgoztak, GPS-segítve, tehát a mérési pontatlanság kb. 10 cm). A végeredménynek lett is következménye, ugyanis alig volt szomszédja (10 db van neki, lévén jó nagy a telek), aki ne szántott volna bele régóta újdonsült telkébe. Ráadásul a "közös utat" is megszüntette, a közterületi árkon való átkelés is megszünt, lévén az is az ő telkén van/volt. => Sok lett a haragosa. A megszüntetett közterületi vízelvezető aknaáthajtó(ba)n készült el az új vízóra aknája (lévén magánterülete, és 1 méter az előírt elhelyezési távolság a telekhatártól) és betemettette a közterületi vízelvezető akna saját telkére eső részeit is. Az egyik szomszédja ráadásul kifelé szivattyúz valami folyadékot (vélhetően szennylé,"használati víz"), ami aztán befolyik az ő vízóra aknájába. Egy mintát vett eddig, amiben nem tudtak fekáliát kimutatni.

    A közös megegyezés egyelőre nem lehetséges, mert eme szomszéd feljelentette rokonomat, amiért betemettete a közterületi árkot és ezzel veszélyezteti rokonom az ő háza épségét. Persze az nem zavarja a feljelentőt, hogy az érintett aknaszakasz már magánterületen van... Az önkormányzat felelőssége egyértelmű, mert nem biztosítja a közterületi árok folytonosságát.

    Ebből fakad a kérdés is, hogy kik az eljáró büntetőjogi hatóságok ezügyben (ÁNTSZ, Rendőrség, Önkormányzat)? És mi lesz a váddal a bíróságon? Már ha oda kerül az ügy.

    [ Szerkesztve ]

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák