Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    Sziasztok!

    Nem is olyan régen, tavasszal felpörgött a hír, hogy úristen, CSOK-kal terhelt ingatlanban nem lehet bejelentve vállalkozás.

    Hogy csak most, először engem is meglepett, viszont ahogy utánajártam, valószínűleg sok magánszemélyt, de pl. még a bankomat is meglepte a dolog, ugyanis két fiókban sem tudtak egzakt, és hivatalosnak számító választ adni a kérdésemre... nem hivatalosan meg hadd ne mondjam, miket csiripeltek a madarak :)

    A másik, amiért most tavasszal meglepődtem, hogy annak ellenére, hogy anno elég alaposan elolvastam a szerződésem, ez már három éve volt, így mégis sikerült átjelenteni a vállalkozást a lakásba :D Úgy, hogy ez átment rajtam, az ügyvéden, a könyvelőn, a cégbíróságon, meg még 1-2 helyen biztosan... na mindegy.

    Szóval a következő sorok értelmezésére lennék kíváncsi, a CSOK feltételei közt ugye a következő szerepel: "A Támogatott tudomásul veszi [...] [vagy] ha lakáscéltól eltérően hasznosítják [...] akkor ezen körülményeket köteles a Kormányhivatalnak 30 napon belül bejelenteni [...] Ha ennek késve vagy nem tesz eleget [...]visszafizetési kötelezettsége [...] terheli."

    Tehát innentől kezdve, ugyan átrakhatom én a vállalkozást máshova, attól már fennáll a visszafizetési kötelezettség, mivel a fent említett "lakáscéltól eltérő hasznosítás" már megtörtént? Köszi!

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák