Hirdetés

Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz Throme #36872 üzenetére

    A d5100 jpg motorja jól sikerült. Én több képemnél észrevettem, hogy a raw-ból való mókolásnál nem ugyanazok a színprofilok lettek a végeredményben, mint a jpg-ben. Ezért volt, hogy bizonyos esetekben a jpg-t korrigáltam - tudom, hogy többet bír a raw, de egy kevés wb állítást, expókorrekciót, kontrasztot, szaturáció-emelést a jpg is simán bír. Nyilván itt nincsenek csodák (szemben a raw-val, ahol néha kukából lehet képeket visszahozni), de elég. Azzal egyetértek, hogy van sok olyan kép, amelyből utómunkával lehet valamit kihozni, és van sok olyan is, amelyekkel egy kevés utómunkával jobb eredményt lehet kihozni.

    Nekem most tényleg az a gondom, hogy az oly rawjaiból nem tudom azt a faxa fakós-sárgás színvilágot kihozni, ami a jpg-ben van. És ezt csak mindenféle trükkökkel tudnám, annyit meg nem ér...

    Érdekes ez a d3200-5100-5200 vita is. Szvsz sokszor mondjuk, hogy bizonyos szenzornál nem kell jobb, én a d5100-ra tényleg ezt mondom...Ha csak az új szenzor nem tud csilliárd isot (márpedig nem tud), akkor engem inkább hátráltatnának a lényegesen nagyobb file-ok. Szerintem a d5100 perpill a legjobb ár/érték arányú belépő gép a dslr piacon (és a belépőt is tessék relatíve érteni, mert azért nem csak egy full kezdő igényeit elégíti ki).

    Motaba: nem tudom, mennyire akarsz hardcore portrés lenni, ha nem, akkor a 85 lehet, hogy sok esetben szűk lesz. A 35 jó gyutáv, de nem kifejezett portré. Nekem 50 volt, szerettem, nagyon.

    [ Szerkesztve ]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Aktív témák