Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz vence #81775 üzenetére

    A roaming egy újabb szíváshegy lesz, ez már most látszik. VoWIFI-nek nincs roaming vonatkozása, azt vagy beengedi az adott szolgáltató külföldi IP-ről is vagy nem (voda engedi, másik kettő nem). A VoLTE-nak viszont van roaming vonatkozása: ezek egy részére van a szolgáltatónak ráhatása (a roaming partnerei minnél szélesebb körével elkezdi a VoLTE roaming bevezetését, persze ez is kétoldalú!), viszont itt is bővülnie kell majd a szolgáltatói profiloknak --> újabb szívás készülék oldalon.

    Nincs semmilyen központi adatbázis erre vonatkozóan. Ha lenne, akkor nem kéne minden egyes gyártóval küzdeni, hogy legyen támogatás....

    "szerintem - elég erős ezt a káoszt a készülékgyártók nyakába varrni. "

    Szerintem meg az a gyártó, aki évek óta ismeri, és néhány készülékével támogatja is az adott szolgáltatót, de még mindig képes kiadni új telefont amiben ez nem megy, vagy akár terméktámogatási időn belül is b@szik a profil firssítést kiadni a telefonjaihoz, azt csak is a gyártók nyakába lehet varrni.

    A szabványosítási testületben a szolgáltatók - bármilyen meglepő - viszonylag kis halak. A nagyobb halak a vendorok (Ericsson, Nokia, Hua, ALCL stb.) és a chipset gyártók például a Qualcomm, MediaTek.

    Ha azt kérdezed, hogy szerintem ez így normális-e, a válaszom az hogy nem. Ha az a kérdésed, hogy ki ezért a szarviharért a felelős, akkor a legnagyobb részben a fenti felsorolás, de főleg a chipset vendorok. A legnagyobbat ezzel az egésszel pont a szolgáltatók szívnak egyébként: az ügyfelekkel együtt veszik a szájukba a fúvós hangszert.

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák