Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bexinho23

    őstag

    Üdv!

    Idén vettem egy 6 éves 1.4-es E Corsa-t 80 ezer km-rel, flottaautó volt, elektronikusan vezetett szerviz előélettel. Mivel nem elsődleges autó, így a megvétel óta 3 ezer km ment bele a mai napig.
    Az előéletet nézve az olajat rendszeresen, évente cserélték (10-12e km) 5w-40-el. Vásárlást követő 1-2 ezer km után arra lettem figyelmes, hogy üzemmeleg hőfokot elérve gázadáskor a motortér felől kattogó/kerregő hang hallható. Cseréltetve lett az olaj Motul 8100 X-Clean 5w40-nel, vele együtt minden szűrő is. Viszont a hang ugyanúgy megmaradt.

    Hideg indítással mindig szépen, csendesen jár a motor. Amint a hőfok visszajelző beáll az optimális hőmérsékletre, a hang azonnal hallhatóvá válik. Álló helyzetben állva általában nem hallani, viszont kuplung benyomáskor, gázadáskor mindig hallható az ütemes kattogás.

    Mi okozhatja ezt a zajt? Ezzel a hibával visszavihetem az autókereskedéshez az autót? Nemzetközi kereskedés hálózat, nem murvanepper, így feltételezem, hogy megbízhatóak, ha vissza kellene vinni... már ha ilyen hibát lefed az 1 év szavatosság.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák