Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabsz13

    aktív tag

    sziasztok!

    röviden visszaolvastam gigabit-es témában, de nem találtam hasonló problémát, így felteszem a kérdésemet, remélem valaki tud valami megoldást:

    most vettem egy gigabit képes routert (TP LINK, TL-WR1043ND) és mikor összekötöttem az asztali gépemmel, akkor azt vettem észre, hogy a net az eddigi 15 Mbit/s helyett éppen hogy 1 Mbit/s sebességgel jön...

    ekkor megnéztem a hálózati beállításokat és kézzel az addig "auto negotiation" beállítást átraktam "1.0 Gbps full duplex" beállításra. a probléma megmaradt. mikor átraktam "100 Mbps full duplex" beállításra, az internet újra 15 Mbit/s sebességgel dübörgött. (lásd kép)

    ezután megnéztem a "Diagnostics" gomb alatt, hogy mi a helyzet és azt adta ki, hogy a kábel a gond...kipróbáltam egy HAMA CAT5e és egy noname CAT6 kábellel is, de mindig ugyanaz volt az eredmény:

    a legújabb LAN driver van fent az alaplaphoz.
    van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond?
    előre is köszi!

    AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha

Új hozzászólás Aktív témák