Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mistadabolin

    csendes tag

    Sziasztok!
    Nos, adódott egy problémám, és segítséget kérnék hozzá:
    Pindur, otthoni hálózatom van DIGI kábelnettel, dinamikus IP-vel.
    Kábel bemegy a TP-Link WR1042ND routerbe, amire rá van kötve vezetékkel
    - a számítógép (Win7 oprendszerrel),
    - egy WD Media Player,
    - egy külső vinyó, 1 terás, USB-vel kapcsolódik.
    WiFivel alkalmanként 1-2 laptop ritkán.

    A célom: lássa mindenki a vinyót a kis hálózaton belül, ha lehetőség nyílik rá elérjem a vinyót Hondurasból, ha épp ahhoz támad kedvem. :)

    Ki kit lát most:
    WD MP: látja a vinyót, és a PC megosztott fájljait.
    PC: látja saját magát, ritkán látja a routert a hálózat térképezése menüben, mindig be lehet lépni a routerbe böngészővel.
    Laptopok WiFi kapcsolattal: Látják a PC-t (hozzáférnek fájlokhoz, ha belépnek az otthoni csoportba), és két routert: TL-WR740N és TL-WR841N. Ez utóbbit nem értem, mert akkor sem jön ki a 1042, ha a kettőt összeadom... :)
    Másik számítógép (nem Hondurasban, de nem is otthon): ha ismerem az aktüell IP-t, akkor tudok Total Commanderrel kapcsolódni, és a vinyóról FTP módban fájlokat letölteni.

    Mi a hiba, illetve a megoldandó probléma:
    - A PC nem látja a vinyót, így nem tudom módosítani a rajta levő adatokat, csak akkor, ha kihúzom a routerből, és átdugom a gépbe. Célszerűtlen, elsődlegesen ennek kiiktatása céljából vettem a routert.
    - A hálózatra kapcsolt laptopok sem látják a vinyót.
    - A PC nem látja a routert a hálózati központban, csak a hálózathoz kapcsolt laptopot.
    - A router látja és kezeli a vinyót, de hiába csapkodom az "Opend the disc" kapcsolót, hogy megnyissam a lemezt a tartalom megtekintése végett, nem történik semmi. (Ez a kisebbik hiba, tulajdonképpen lesajnálom, ha megoldódik PC-ről.)
    - Az már csak hab lenne a tortán, ha egy fix IP FTP eléréssel kívülről elérhetném a vinyót, amikor a PC ki van kapcsolva.

    Az USB Settings a router menüjében:
    - Storage Sharing: Enabled (Kiírja a külső vinyó adatait)
    - FTP Server: Started, Enable, megjelölt mappa a komplett partíció
    - Media Server: Started, szintén egész partíció, érdekes: Server Name rovatba ezt írja: TP-LINK_D4CA8E, holott a wireless beállításoknál a Wireless Network Name-et átállítottam. Nem tudom, van-e köze a kettőnek egymáshoz.
    - Print Server: Lényegtelen, nem használom.
    - User Accounts: Itt azt vettem észre, hogy a vendégnek hiába van Read Only hozzáférése, ha FTP-n keresztül matat, akkor eléri, feltölteni is tud, és adatot törölni is. Utóbbi célszerűtlen. Helyi hozzáférésben viszont nem látszik a vinyó, ugyi.

    Előre is köszönöm a hozzászólásokat.

Új hozzászólás Aktív témák