Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vardar

    tag

    Sziasztok!

    Elég tanácstalan vagyok, hálózati témában egyáltalán nem mozgok otthonosan, ezért kérném a segítségeteket.

    Adott a munkahelyen két, offline működő gép, mind a kettő mérőműszerhez van kötve. Az egyik egy özönvíz állapotú Windows XP SP2 valami, a másik egy Windows 7-es masina, korrekt hardverrel. Az egyetlen dolog, amit szeretnék megcsinálni, az mind a kettőn az offline vírus adatbázis frissítés lenne - az XP-n Avast, a másikon MSE fut. Azonban akárhogy próbáltam, az offline definíció frissítők nem működnek.

    Rendben, megpróbáltam internetet csiholni rajtuk. Az XP-shez lett illesztve egy hálózati kártya, típusát nem tudom, és egy antenna. A hálózatokat látja, mégse tud hozzájuk kapcsolódni. Csináltam a laptopomon a mobil elérési pont menün keresztül egy (2,4 ghz) megosztott hálózatot, látta, nem tud kapcsolódni, konkrét hibaüzenettel se lát el.

    Kérdésem, hogy a Windows 10-es laptopomon a megosztani a wifit úgy, hogy az XP-s lássa, tudjon hozzá kapcsolódni. Hol, milyen paramétereket kellene?

    A Windows 7-es gépre próbáltam egy Asus Nano wifi adaptert telepíteni, de sehogy se ismeri fel. Ha van hálózati kábelem, és a laptopom rákötöm akármelyik gépre, úgy tudok, olyan hálózatot csiholni, amin át tud frissülni a vírus adatbázis?Jobb ötletem nincs a Win 7-es gép eléréséhez.

    A hálózat amihez kapcsolódna az én Win10-es laptopom, pedig egy egyetemi eduroam, nem tudom, hogy ez akadályozó tényező-e.

    Elnézést, ha nagyon hülyeséget/lehetetlen dolgot kérdezek, és köszönök minden segítő hozzászólást. :R :R

Új hozzászólás Aktív témák