Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bikkrom

    senior tag

    Sziasztok!

    Külterületen építkezünk, kellett net a kameráknak, riasztónak, tehát itteni javaslatra beszereztem egy TP-Link Archer MR600 AC1200-at. Elég is volt erre a feladatra, a digis simből beltéren kiszedett 2/3 megát le, 1-et fel. Viszont mostmár költöznénk, de ez így max a HO-s remote-olást bírja el a munkahelyi gépre, mást már nem. A kábeles netek sajnos itt nagyon korlátozottak, vagy mikrohullámos van...
    Ajánlottatok Mikrotik kültériket, de nem tudom megéri-e vesződni még egy drága lte eszközzel, lehet az sem hoz ki többet a digiből.

    Kérdéseim:
    - Mennyi szedhető ki egy digis simből? 8-10 megára már azt mondanám, hogy megéri bajlódni Mikrotikkel stb.
    - Melyik Mikrotiket vennétek a helyemben? Wap, sxt, lhg?
    - Erősen gondolkozom, hogy kiteszem kültérre a tplinket. 1,25 m-es az ereszalj, csapadék nem érné. De a hideg+páralecsapódás nem tudom mennyire enné meg. Kint ugyanis tud 5-6 megát. Ez lenne a legköltséghatékonyabb megoldás, de féltem nyilván a routert. Lehet XPS-ből készítenék neki egy dobozt, az a páralecsapódást megoldja és nem árnyékolja le drasztikusan. Mit gondoltok?

    +1: Azt megértettem, hogy a tplinken lévő 2 cserélhető antenna szórja a wifit, tehát a vételre szolgáló antenna beépített, nem cserélhetőek. Van neten valami leírás, hogy hogyan szedjem ki a beépítettet és forrasszak valami erőset helyette? Vagy ilyennel senki sem próbálkozik?

    Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is!!! :R :R

    [ Szerkesztve ]

    Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Új hozzászólás Aktív témák