Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    Topikgazda

    válasz Reggie0 #55835 üzenetére

    Kérdezz meg 100 otthoni meshrendszer-vásárlót, hogy miért vett jelentős felárért ilyen rendszert, és a nagy többségük a roamingot fogja mondani.

    Attól, hogy nem erre találták ki, és mondjuk, hogy ez afféle melléktermék, tudomásul kell venni, hogy igenis ez lett a felhasználók számára a legfőbb vonzó tulajdonsága. Én olyan 10-12 emberkét ismerek, aki az elmúlt három évben otthoni mesht vásárolt, és kivétel nélkül azért tették (eleinte baromi drágán), hogy a váltás az AP-k között legyen automatikus.

    Pár éve az egyetemen tanultam azt a meshről, hogy az eredeti elvi háttere módosult, diverzifikálódott, és felhasználói területen már nem az eredeti hálózatszervezési megoldást értjük alatta, hanem egyfajta fogyasztóiigény-megvalósítást. Nem az első eset, hogy egy kifejezéssel ez történik, még ha ez nem is feltétlenül szerencsés.
    És igen, tipikus use-case-ként a daisy-chain és a csillagtopológiát, illetve ezek kombinációit említették, egyetlen hurok nélkül -- bár kétségtelenül azzal a kitétellel, hogy üzleti léptékű hálózatoknál már más lesz a helyzet, de az majd a specializált képzés tárgya lesz.

    Nem vonom kétségbe, hogy egy szakembernek fáj az ilyen jellegű vulgarizálódás, és maximálisan egyetértek azzal, hogy a kifejezéseket nem szabadna így összekutyulni, de az Asus, TP-Link, D-Link és a többiek termékleírásaiban ott virít, hogy "MESH", meg hogy "SEAMLESS ROAMING", a használati útmutatókban meg az, hogy ne készítsünk hurkokat, és az innentől bizony, bármennyire is támadható is, már így is marad, így vésődik be a fogyasztói közös tudatalattiba.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák