Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz PROTRON #56396 üzenetére

    Ott pedig, ha kezdetben megy a 280 MB/s a Win7 -es gép irányában is és a RAM (PC) és DRAM/SLC (SSD) cache elfoogyását követően szakad be a sebesség, akkor ott a meghajtóval lesz a gubanc. A TRIM/írási gyorsítótárazást sikerült megnézni illetve beállítani a Win7 -es gépen? A jelenség aszimmetrikus mivolta erre utal.

    A tervezett i3 -as gépben a sok (3 db) aprócska SSD + kicsi 5400 RPM -es laptop HDD ami zavar kicsit. Egyébként milyen op rendszert terveztél neki? Lehet szerencsésebb lenne a rendszer SSD mellé egy nagyobb (1 vagy 2 TB) második SSD -vel tervezni és slussz.

    @kisi, #56399

    Több úton is el tudsz indulni. Mindenekelőtt a Draytek -en érdemes lenne DHCP Address Reservation -t állítani a Husky szerverre (jelenleg 192.168.1.11 az IP -je - akár lehet ez is). Aztán ezzel a lendülettel a port forward beállítás is mehet a Draytek -en erre az IP -re az érintett port -al (8123).

    Aztán érdemes lenne a Virgin -en is DHCP Address Reservation -t állítani a Draytek WAN portjára. Ez jelenleg ugye: 192.168.0.54 - maradhat ez is akár.

    Most jön a két megoldási lehetőség:

    1.

    Virgin -en állítasz port-forward -ot a Draytek -re (192.168.0.54).

    2.

    Virgin -en állítasz DMZ -t a Draytek -re (192.168.0.54). Ez utóbbi akkor előnyös, ha több portot is akarsz átirányítani és akkor nem kell azt egyesével állítani a Virgin -en is. Azonban, ha összesen egy-kéettő port lenne érintett hosszú távon is, akkor maradhatunk nyugodtan az egyes pontnál.

    Persze akár hosszú távon lehetne más eszközökben is gondolkodni - akár az AP mód tekintetében vagy éppen mesh WiFi ilyesmi ...

    Szerk.: azt el is felejtettem írni, hogy a beállításokat követően a Virgin -en levő gépekről a http://192.168.0.54:8123 -es IP címmel fogod elérni a Husky szervert természetesen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák