Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz Marci112233 #63666 üzenetére

    Elnézést, nem olvastam végig.
    Te 50 méteres kábelen szeretnél passzív PoE-t használni???
    Szerintem felejtsd el... Ha eddig működött, az tényleg hatalmas csoda.
    Ekkora kábelen olyan sokat esik a feszültség, hogy nem fog elindulni az eszköz!
    (Pár hónapja valakinek itt már kiszámoltam, hogy kb. mennyi a veszteség aktív és passzív PoE esetén)
    Szereltem fel csak passzív PoE-t tudó TP-Link kültéri AP-ket, nem keveset: elég hamar "eljön" az a kábelhossz, amin már nem működik stabilan. Ilyenkor egy kicsit osztani-szorozni kell (kábel ellenállása, az eszköz áramigénye és a feszültségtartomány, amiben működik) , és egy olyan feszültségű tápegységgel megtáplálni, hogy a kábel végén, az eszköznél még elég feszültség maradjon. (Ha a névlegesnél egy icipicit több, az nem baj: kapcsolóüzemű átalakítóval kezdődik a tápellátása az eszköznek, szóval ha 9V helyett 10V lesz a drót végén, az nem fog gondot okozni.)
    De az igazi az aktív PoE lenne ilyen hosszú kábelnél... Nekünk már a 15-20 méter is bajos volt, a gyári táppal nem nagyon akartak (stabilan) működni az AP-k. 50 métert eleve meg sem próbáltam volna ;-)
    OK, tudom, elméletileg mennie kellene: de ha kiszámolod (ellenállás, áram) , hogy mekkora feszültség esik a kábelen, akkor ami marad, az már nem sok mindenre elég ;-) A szabvány ugyanis (ami szerint ELVILEG akár 100m is áthidalható) feltételezi, hogy ott a kábel végén a megfelelő feszültség. Csak a fizika meg közbeszól ;-)
    Üdv: Vasti

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák