Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kgymac

    őstag

    válasz zsiga68 #63838 üzenetére

    Csak a HAOS-sel van baj. Minden más évek óta működik ugyanezekkel a beállításokkal (bár router csere (2x) volt közben, de a főbb lan beállítások nem változtak, a dhcp cím foglalás max eszközcsere miatt). Kb. 30 eszköz. (3 pc (w7), 4 notebook (w7+w10, 3 hp-n gépenként duplán), 6 ip kamera, 1 escam nvr, 1 proxmox ve, 1 esxi 6.5, 5 mobil, néhány xpeno nas (zömében hp G7&G8, de van t610 és t520 és VM-ek is (6.1.7, 6.2.[0..3], 7.0.1, 7.1.1), két repeater, két xiaomi mi3 (AP-nek,padawannal), 5 shelly2.5)
    Kivéve egy, a haos. Ill. ugyanezen gépen a hibakereséshez használt ubuntu. Ráadásul a hibakereséshez használt két t520 közül az egyik nem volt fixálva, enélkül ki sem derült volna a jelenség oka.
    Ugyanez a gép (t520 haos-sel) mint syno dva1622 rendben működött, amíg meg nem jött a haos-hez egy m.2 sata ssd (3 kamerát rögzített két napig, csak mozgásra). Ip cím fixálással is, bár annál nem a valós mac-re volt téve a foglalás.
    Ha az a legkomolyabb szakértői megjegyzés, hogy ki kell dobni a tplink-et vagy kár volt érte pénzt adni, mert kaptam már a prohardver-en ilyen megjegyzéseket, nehéz szakvéleménynek elfogadni.
    A HA topicban full újratelepítést ajánlottak, többen is, ami semmit sem oldott volna meg. A fixálás után vagy már az elején (fixált ip-vel) vasalhattam volna ki az ssd-t, hogy biztos hibás volt az img kiírása.
    El tudom fogadni, hogy az ubuntu/haos szuperül kezeli a dhcp protokol esetleges időbeli változását, míg a többi eszköz köszöni, el van kompatibilisen a régivel is.

Új hozzászólás Aktív témák