Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz kory24 #1694 üzenetére

    Hello!

    Végül is pénzküldőrendszer mindkettő, tehát olyan nagyon nem off.

    Regisztráltam. Aztán csináltam egy sima Personalt, az elején kértek a verification-höz mindenféle adatot (fényképes igazolvány: vagy jogsi vagy személyi vagy útlevél; lakcímed igazolásaként pedig vagy egy közüzemi számla, vagy egy saját névre és címre szóló számlakivonat, a harmadik vagy nem tudom mi :) ), de vigyázni kell, mert nem úgy van mint a paypalnál.

    Egyrészt nem lehet csak kétszer (vagy ahány dokumentumtípust kiválasztasz) egy db fájlt feltölteni. A feltöltést nem lehet törölni! Kijelölheted, hogy milyen típusú dokumentumot töltesz fel stb.. Csak nem úgy van, mint a paypalnál, hogy több fájlt is fel tudsz ugyanolyan dokumentumtípusból tölteni egyszerre, meg nem számolja felül, hogy hány kb van még hátra.

    Mindenesetre viszonylag gyorsan dolgoztak, ha jól emlékszem kb. 1-1.5 hét alatt verified lettem. Ellentétben a paypallal, ahová a receiving limit per year korlátozáshoz már vagy 3-szor feltöltöttem az adatokat és még mindig nem tűnt el a limit. Faxolni meg nem fogok, ha nem muszáj.

    Hozzáadtam bankkártyát is, aztán utólag rájöttem, hogy kb. semmi értelme, mert az csak vásárlásoknál vagy pénzküldésnél érdekes, mint pénzforrás. (lásd: paypal)

    Hát egyet biztosan tudok, hogy marha érdekesen számítják át az árakat. Meg ahogy elnéztem pénzbetét csak banki átutalással lehetséges, meg valami bank wire-rel vagy mivel, amit nem igazán értek, hogy micsoda. Eddig úgy tudtam, hogy a wire transfer, bank transfer stb. szinoním fogalmak, ezek szerint nem.

    Pénzkikérés is csak banki átutalással megy. Viszont a számlaszám megadása jóval pontosabb, tehát olyan itt nem fordulhat elő, hogy meghiúsult pénzküldés miatt 1500 Ft return fee, ahogy a paypalnál.

    Megadható, hogy céges vagy magánszemély nyitotta számláról van szó, hogy folyószámla vagy megtakarítási számla. A számlaszám, de külön meg kell adni a bank BIC kódját is, meg az IBAN számlaszámot is. Bank neve, telefonszáma, kapcsolattartó személy neve. (mondjuk ide kamuzol valamit)

    Szóval personal starternél elvileg minden ingyenes kivéve a számlára kikérést, ami 0.5 dollár, amit ők úgy számoltak át, hogy 800 Ft. :D

    A pénzfogadás elvileg ingyenes Personal Starternél, gyakorlatilag meg fene se tudja, hogy fizetni kell-e érte, mert alul azt írja az apróbetűs rész, hogy bizonyos országokban vagy iparágakban?? az egyenlegből küldött pénzt 3.9%+155.25 Ft terheli, a kártyáról küldött pénzt pedig 6.4%+155.25 Ft

    A pénzbetét pedig 13250 Ft alatti befizetés esetén 800 Ft jutalékot von maga után 13250 vagy afölötti befizetés esetén 0 Ft-ot.

    Engem egyelőre csak a fogadás meg a kivét érdekel, de a kivét pofátlanul drága. :(

Új hozzászólás Aktív témák