Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz horvathd #2762 üzenetére

    Nos, a User Agreement-et kellett volna Stúdióssrácnak elolvasnia.

    [link]

    Itt ugyanis le van írva, hogy kétféleképpen védik a vevőket:

    1. PayPal Buyer Protection Erre csak akkor jogosult, ha a cuccot paypallal fizette ki eligible (ez ugye alkalmast jelent, nyilván ez arra vonatkozik, hogy kézzel fogható áru) ÉS a kettő közül vmelyik teljesül: a vásárlást az ebayen végezte VAGY Paypal Credittel fizetett ebayen vagy ebayen kívül. A paypal credit egy hitelszámla, hozzátartozó hitelkártyával, amit csak amerikai paypal számla megléte esetén lehet igényelni. Mivel ez nem teljesült (gondolom én) és nem is ebayen fizetett, ezért a 2. lehetőség lép életbe.

    2. PayPal Buyer Complaint Policy:
    Ez bármely paypalon fizetett árura vonatkozik.

    13.4-es részben írnak arról hogy milyen árukra nem vonatkoznak a vevővédelmi szolgáltatások. A teteje a lényeg: nem kézzelfogható termékekre, szolgáltatásokra, ingatlanokra, vállalkozásokra, járművekre, méretre szabott cuccokra, repjegyekre, ebayes apróhirdetésekre és természetesen olyan cuccokra ami a szabályzatuknak és irányelveiknek nem felel meg.

    13.10-től írnak a 2. lehetőségről. Hadd ne fordítsam le. Úgy gondolom aki odáig eljut, hogy ebayen üzletelget és kommunikál (nem google translatorrel meg webforditas.hu-val fogalmaz :DDD ), paypal formokat töltöget ki, annak ezt is értenie kell. Leginkább SAJÁT ÉRDEKÉBEN! Hogyha valami szopás van, akkor ne az legyen, hogy ja hát én nem is értettem miről van szó.

    Különösen igaz ez azokra, akik mindenáron pl. német ebayen akarnak vásárolni, de még a termékleírást sem értik. Nem először fordítottam már így német szöveget. A legjobb az egészben az, amikor nem is érti miről van szó a leírásban, de a címet még igen és van a termékből 5 millió és én segítsek eldönteni, hogy vajon melyiket lenne érdemes megvenni. :C

Új hozzászólás Aktív témák