Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirty

    őstag

    válasz rsf #3415 üzenetére

    Helló rsf!

    "Nekem az a tapasztalatom, hogy ha leszakad egy DP akkor a BF led világít nem az SF majd ha visszaáll a kapcsolat akkor az el is alszik és lesz róla egy bejegyzés a bufferben."

    Ha leszakad egy eszköz, akkor az SF LED világít, a BF led pedig villog!
    A bufferben nem egy, hanem két bejegyzés lesz. 1. amikor leszakad és egy maikor visszatér! (incoming event, outgoung event, asynchronous error, lásd korábban)
    Mindkét LED elalszik a kapcsolat visszaállásakor, feltéve, hogy egyéb hiba nem keletkezett közben. Pontosan ilyen egyéb hiba az, amikor a program hibakezelés híján nem foglalkozik azzal hogy egy eszköz leszakad és írni vagy olvasni akarja a hozzá tartozó, de abban a pillanatban nem elérhető címet! A második hiba az első következményeként jön létre.

    "Szóval az az én problémám, hogy én még nem láttam olyat , hogy világít a piros és a logban több hónapos a legutóbbi hiba. Én eddig úgy tudtam, hogyha világit az SF led akkor egy jelenleg is fennáló hiba van."

    Nem. Ez nem is lenne lehetséges már ha logikusan végig gondolod.
    Mert hogyan lehetne egy periféria cím elérésének sikertelensége fennálló hiba?
    Fut a program megpróbálja pl. írni, nem sikerül, ez egy hiba. Ez nem áll fenn, ez csak egy "pillanatnyi" trigger esemény. Hogy a legközelebbi kísérlet milyen eredménnyel jár, azt előre nem lehet tudni csak amikor újra megpróbálja.
    Nyilvánvaló okokból a rendszer nem fogja nyilvántartani az összes címet egyenként, hogy mikor melyiket sikerült legutóbb tévesen írnia vagy olvasnia a programnak, hogy ennek alapján jelezze ki hogy a legutóbbi kísérlet minden egyes címnél sikeres volt-e vagy sem.

    Egyszerűen bekapcsolja az SF LED-et 3 másopdpercre. Egyes CPU-knál meg a következő restartig. Jelezve ezzel hogy a programban hiba van. Ezzel a hibajelző LED ellátta a feladatát.
    Azon vitatkozhatunk estig, hogy melyik jobb. Ha úgy marad vagy az hogy 3 másodpercig világít.Mind a két megoldás logikus érvekkel indokolható.

Új hozzászólás Aktív témák