Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VGYke

    addikt

    válasz #97716736 #18736 üzenetére

    :F . Az általad javasolt Heaven programot Catalyst frissítés gyorsítási eredményekre használtam, alatta soha semmi gondom nem volt.
    Amikor próbálgattam a kártya húzhatósági határait, a Szőrös fánk (FurMark) programmal teszteltem. Semmi gond a StressTesztel. Pl. most próbából felhúztam ötletszerűen 900/1400-re, működés hibátlan:

    Fenntartásokkal kezelem ezen programokat, régebben kísérletként a fenti programmal állítottam be a kártyám által elbírt max. GPU/MEM órajeleket úgy, hogy amikor már hibázott a szőrös fánk, visszavettem a frekvenciát, majd újra futtattam a FurMark-ot. (Kitérő: GPU lehetett maximum közelében, a memória frekvenciára volt érzékeny...)
    Fenntartásom indoka: amikor belőttem a kártya húzási határait, pl. a Crysis2 játék grafikája elkezdett hibázni, ha visszavettem a lóerőkből, a játék helyrejött....
    Persze a fentiek csak kísérletek voltak, mert mi a fenének húzzak (és fogyasszak több áramot), ha alapon is teljesen akadásmentesen fut minden?

    A lényeg:
    1.) Ha normálisan indul a kártya (kb. 30-ból 29-szer) bírja a gyűrődést, nincs olyan VGA teszt javaslatotok, ami nem a sebességre és stresszelésre, hanem az "alkatrészek" tesztelésére van kihegyezve? Pl. olyan mint PC-nél a (DOS/Linux alatt induló) Memtest, stb. stb?
    2.) Ha mégis úgy döntenék, hogy gariztatás előtt megpróbálom a VGA BIOS frissítést, hát ha nem a hardverrel van a baj, hogyan fogjak neki? Alaplapokon, routereken, stb. csináltam már BIOS frissítést, VGA-n soha!
    Tudtok segíteni?

    kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

Új hozzászólás Aktív témák