Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mh197

    senior tag

    válasz HUfantom #10191 üzenetére

    Szia!

    Igen, mind ellen jó lenne védekezni :D

    Most az lett, hogy RAID1 a gépben két 2TB samu F3 winyóval, plusz egy WD külső winyó, és még egy samu 400 Gb-os régebbi winyóra is lementettem, ami a fiókba került.

    A winyók lemezein szerintem idővel (évek) ugyanúgy elveszhetnek az adatok, ha állnak a fiókban. Bár nincs több 10 éves tapasztalatom a mostani winyókkal. :D A gyártást követően szerintem átlag egy év múlva forgalomba kerülnek, legalábbis a SMART, és címke adatok alapján is, ami talán még rövidebb időre teszzi. Persze lehet tévedek, de gazdaságilag sem lenne racionális tovább tárolni ilyesmit. Ez alapvetően nem gond, mert ugye a gyári lemez üres, nem a lemez megy tönkre, csak a ráírt adat lehet hogy idővel rongálódhat, és ez utóbbi a gond szerintem inkább. Ez meg lehet inkább a hdd topic témája.

    A RAID1 pendrive annyira nem hülyeség. Jelenleg, amit ismerek, mindben egy darab chip van. Ha az sérül, kaputt, akkor annyi. Ha két chip lenne benne, és az egyik sérül, romlik, akkor bejelezne, és már cserélhető is a pendrive, vagy tovább használható kevésbbé biztonságosan a megmaradt chippel. Céges adatok, stb kis méretű tárolására igen biztonságosan lehet nem annyira rossz alternatíva, mint két darab pendrive-ra is elmenteni ugyanazt. Pl: egy céges prezit, hogy ne égjen be az ember, ha a pendrive megmakacsolja magát... Persze itt is lehet mondani, hogy felhő meg nem meg ezer lehetőség, de ha olyan helyen adsz elő, ahol nincs a prezis gépen net, és csúszni az előadással nem szeretnél, hidd el, jól jönne egy ilyen.. :K Ráadásul nem kell cipelni a saját laptopot, nagyobb cuccot, csak egy kis eszközt, ami a zsebedben elfér. :))

Új hozzászólás Aktív témák