Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • P.H.

    senior tag

    válasz mh197 #3318 üzenetére

    A teljesség kedvéért: ezen a tömbön 3 partíció van, elején egy 10 GB-os rendszer, mögötte egy ugyancsak 10 GB-os cache (Temporary Internet Files, Opera cache), a harmadikon jópár 4-10 GB méretű virtuális gép.

    Azt észrevettem, hogy a 8K stripe elég jó ennek a felállásnak a gyakorlati működéstetéséhez, de pl. a virtuális gépek partíciójának (Windows-os) defrag-ja jóval lassabb (többszöröse), mint egyetlen Raptor esetén, tehát tömbön belüli nagyobb méretű file-ok mozgatására biztosan nem alkalmas a 8K stripe; szóval az elérési idő alig csökkent így szintetikusan és kis file-ok esetén, de nagy file-okra csapnivaló. De a stripe-size belövésében ebben a topikban mindenkinek sokkal nagyobb tapasztalata van, mint nekem.

    Azt talán még érdemes megemlítenem, hogy egyrészt ez alaplapi RAID-vezérlő, másrészt ugyanez a felállás volt a pár hónappal ezelőtti rendszeremben is, és a seek-elés mértékét - ami Raptor-oknál azért nem elhanyagolható zajjal jár - azonos beállítások mellett is drasztikusan csökkentette a RAM méretének növelése.

    [ Szerkesztve ]

    Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙

Új hozzászólás Aktív témák