Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #90933760

    törölt tag

    válasz hubai1979 #25283 üzenetére

    Haswell vagy Ivy Pentium, lehetőleg minél nagyobb mert ugye ezek nem húzhatóak és nincs turbó se. Ezek a legolcsóbb kétmagosok és a legerősebbek is egyben egy/két szálon.

    De attól függ mire kell. Intelből ha csak Stalkerre kell akkor ezek jók, ha mást is játszanál akkor azért érdemesebb 4 magost i5-öt keresni vagy minimum az i3.

    AMDből már egyszerűbb a helyzet mert csak egy féle választás van mindkét esetre, a második szériás FX-ek. 43xx, 63xx, 83xx.

    AMDnél is bejön az állandó foglalatcsere úgyhogy erre már kár alapozni, akármit veszel a procival együtt alaplapot is kukázhatod később.
    Következő komolyabb teljesítményű AMD meg nem is lesz az FX az utolsó ami erős, prociban már nem erősödnek tovább, csak heterogén módon GPUval együtt erősödnek, azt meg a Stalker nem használja semmire se. A többi játék is majd jó pár év múlva fog belőle teljesítmény nyerni csak, még jó ideig az FX marad a csúcs náluk.
    Mondjuk nem hinném hogy egy HD7770 mellé ennyire agyalni kelljen a procin, nem egy bitang kártya az hogy annyira procit kelljen alá pakolgatni....

    Egy a lényeg hogy Core2 meg a PhenomII őskövületet ne vegyél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák