Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ztoldy

    senior tag

    Sziasztok!

    Rokonnál nemrég bekötötték a T optikát 500/150-es sebességgel.
    Most hétvégén tudtam megnézni személyesen a kapott ONT-t és tesztelni a hálózatot.
    Sagemcom 5655v2 eszközt adtak, elsőre elég gyalázatos volt a sebesség többszöri próbálkozást követően akár UTP-vel, akár WiFi-n. 30-60 Mbit között volt a sebesség mindkét esetben.
    Ami érdekes volt, hogy az elején többszöri mérésnél is a letöltési sávszélesség fele akkora volt, mint a feltöltési.
    Többszöri újraindítás nem oldotta meg a problémát, majd reset következett többször, aminek az lett az eredménye, hogy végre jött 280 Mbit körül a sebesség UTP-vel. WiFi-vel 2.4 Ghz-en 40Mbit-et présel ki magából az eszköz, míg 5GHz-en hoz 280Mbitet.

    Ami viszont furcsa, hogy ha ráteszem a régi routert, dinamic ip-vel (net továbbosztás miatt távolabbi helyen), akkor onnantól időszakosan kihagy a netkapcsolat, ezt onnan tudjuk, hogy a stream-elt műsorok megállnak egy idő után. Router leszedése után megszűnik a kihagyás.

    Kérdésem a tapasztaltabb kollégákhoz, hogy mi kell ahhoz, hogy a T foglalkozzon adott esetben az eszköz cseréjével vagy fogja-e cserélni egyáltalán? Gondolom bejelentés esetén jön a szokásos indítsa újra, mérje le, húzza ki stb. körök lefutása. Ezen túl van-e valami konkrét tapasztalat, milyen irányba lehet menni a fenti problémával?

    Köszönöm

    https://www.refundo.hu/?ref=175161

Új hozzászólás Aktív témák