Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrCsiT

    addikt

    válasz snyper990 #149681 üzenetére

    Nem teszem OFF-ba, mert az itt nagyon is nem OFF - még ha nem is lenne rá megoldás, hogy az egész az én felhasználói tapasztalatom szerint, "ilyen."
    - van egy szolgáltatásom, amit a szolgáltató a saját szakemberei által adott javaslatokkal képtelen stabilan nyújtani;
    - teljesen irreleváns, hogy te nézel-e M4 Sportot vagy sem. Az is, hogy a Tkom milyen szerződési feltételt köt "akárkivel". Ami számít: míg más szolgáltatók képesek megoldani, hogy a csatorna műsora rögzíthető legyen, a Tkom nem, és ami még nagyobb probléma, hogy erről előre nem tájékoztatják az ügyfelet, aki csak szembesül a problémával;

    A vélekedés "csomagodhoz" amit írtál:
    - próbáltam menedzselhető- és nem menedzselhető switch használatával is. (Mint 20+ éve IT-val foglalkozó informatikusnak, van ez-az a szekrényben.)

    - a saját routerem konfigurációja elsődlegesen a PPPOE kapcsolat felépítésénél lehetne érdekes, de mivel fél év alatt vagy 2x kellett újraindítanom szolgáltatás probléma miatt, annyira csak nem lehet hibás a konfig rajta.

    - a NAS példát egyáltalán nem azért írtam, amit következtettél belőle: csak a wifi stabilitására szerettem volna rámutatni azzal a mondattal.

    - "Erre egy lehetséges megoldás: próba egy IGMP snoopingot tudó, egyszerű unmanaged switch-csel és biztosan jó kábellel." - éppen ez is megtörtént. Sajnos, nem volt megoldás: mint leírtam, a box lassú, a csatorna képek betöltésével is gondja van ahogy scrollozok lefelé, ezt nehéz bármire is fogni a tények mellett, a rajta futó szoftveren kívül.

    - "Az IGMP beállításokkal lehet, hogy érdemes lenne játszani," - ami lehetőség a rendelkezésemre áll - és mellé: ami a fórumokon elérhető volt - mindent meg/át/kipróbáltam, és az elvileg optimális beállítással üzemel a környezet.

    - "Mivel nem írtad, hogy próbáltad-e a boxot közvetlenül a HGW-hez csatlakoztatni,".."feltételezem, hogy " - Ez a rész számomra azért így ilyen.. (bocs) ügyfélszolgálat szint lett: "Gondja van? Próbálta kihúzni a 220-ból? UGYE nem?!!" Egyébként: minden lehetséges megoldás kipróbálásra került, azonban az elsődleges prioritás nálam az egész szolgáltatás csomaggal az internet használat és nem a tévé, így a Tkom 5670-es kezdetleges GUI-ja, a mások által is többször jelzett, a beállításokkal néha gondban lévő eszköz helyett alap a saját router, ami minden egyéb szolgáltatónál rendben működni is tudott, így igen, elvárnám, hogy a Tkom is legalább csak ennyit tudjon.

    - "Még nem hallottam mástól, hogy a box menüje átrendeződött volna..szerintem a user errort sem lehet kizárni. " - egyetértek: ami erősen ellent mond a user error felvetésnek, hogy a BOX menüjében szerintem nem létezik lehetőség a felső menüsor módosítására. Akkor tehát, mégis hogyan rontottam el??
    Mégis, a - bocs, nincs előttem pontosan - talán "Aktuális műsorok" menüpont mégis eltűnt a menüsorról, és ez számomra kényelmetlen. Amit szeretnék: 2-3 nyomással a távirányítón, tudni csatornát váltani. Tehát: nem bekerülni az Archiv tévé menüpontba, nem "lefelé-lefelé- balra- összes csatorna- és majd ott válasszam ki" nevetséges távnyomkodást végig csinálni minden esetben. Egyébként: zavart annyira a dolog, hogy bejelentettem, de a távoli szoftver frissítés sem adott megoldást erre. (Attól tekintsünk el, hogy nem is vártam ettől megoldást.)

    - "hiába írok bármit is, úgyis eldöntötted, hogy neked van igazad" - ez a következtetésed minden alapot nélkülöz, hiszen még azt is írtam, hogy írj egy mobilt, beszéljük át az ötleteid, tehát, én megoldást keresnék, csak nagyon úgy tűnik, hogy nincs.
    A leírt problémák számomra napi tények, így egyébként nem "kell" eldöntenem, hogy "igazam van", hiszen meg tudom mutatni.

    Alapvető problémának egyébként azt tartom, hogy nálam nem igaz sajnos az - szintén szerelő és ÜSZ felől is megerősítve - amit írtál, hogy "általánosan az a jellemző, hogy 2 PPPoE session megy az efiknek." Azt, hogy miért nem megy 2x, nem az én feladatom megoldani, a Tkom pedig - bejelentés alapján vizsgálva - az "ez ilyen" minőségű választ adta. (kiemelve, hogy nálam a 2x PPPOE nem fog menni.)
    Pedig, ez vélhetőleg nálam is megoldás lehetne.

    - "Vagy ha ennyire nem tetszik a szolgáltatás, vissza kell menni a Digihez." - azt nem olvastad ki a soraim közül, hogy az említett Digis szolgáltatás, és a mostani Tkomos között az igénybevétel helye szerint van egy cirka 50 km távolság, így talán nehéz lenne meggyőznöm a Digis szerelőt, hogy "de,de,de, kössed be!" :DDD
    Ezzel együtt, ha ez az egész ilyen "minőségű" marad, csak utána fogok járni a hűségidő lejártával, hogy ki köt még be a mostani címünkre? A házat Tkommal vettük, és fel nem merült bennem, hogy egy egyszerű otthoni csomag szolgáltatás ennyire kényelmetlen lesz a Tkom által adott lehetőségekkel.. :(

    - azt azért te sem gondolhatod komolyan, hogy alap TV szolgáltatás - lehessen a tévéből adást rögzíteni, akár zárt rendszerben - így 2023-ban ne lenne jogosan elvárható a havidíjért cserébe, ha 20 éve ezt képesek voltak megoldani, hanem külön fizetnem kellene érte? :D Ilyesmit le se írj szerintem, ez gáz..

    Azt, hogy foglalkoztál - ennyit is - az egésszel, nagyon köszönöm, bár nem sokkal vagyok előrébb, mint korábban. :R

    Annyi lehetőségem marad, hogy - ráérő időmben, kvázi pihenésként - addig írogatok a szolgáltatónak, amíg egy használható megoldást képesek nem lesznek biztosítani, legalább a tévé stabilitására.

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Új hozzászólás Aktív témák