Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AttyVin

    aktív tag

    Nem igazán tudom, hogy a következő probléma hova tartozna, de mivel Toshiba NB-ról van szó, itt próbálkozom először.

    Adott egy A200-as (nem mai darab) W7-tel, amiben az eredeti HDD ki lett cserélve egy SSD-re, majd a régi meghajtó a DVD helyére került beépítésre, egy "optibay" keretben.

    A probléma itt kezdődik. A rendszer indításkor hol felismeri, hol nem ezt a HDD-t (illetve a keretet, aminek nincs is driver-e). Ez nagyon rapszódikusan fordul elő - néha napokig semmi, aztán újra. Általában a Windows-frissítések után előjön a hiba. Ekkor a BIOS-ban is "eltűnik" a HDD, ugyanakkor áramot kap, mert halkan zümmög. Volt úgy is egy-két alkalommal, hogy egyszerűen használat közben történt meg.

    Ezután gyakran 3-4 teljes újraindítás szükséges, hogy ismét "látható" legyen a meghajtó.

    Annyi még, hogy a DVD-slot eredetileg slim ATAPI, a HDD meg SATA, így a beépítő keret "belső" csatlakozója SATA, a "külső" pedig értelemszerűen ATAPI. Annyit még, hogy az eredeti DVD - bár nem sokat használtam - megfelelően működött mindig.

    A HDD hibáját ellenőriztük, több más eszközben simán működik, mint ahogyan egyébként a Toshibában is.

    A beépítőkeretből szintén kettő volt kipróbálva, de mindkettőnél előállt a hiba...

    Az A200-as driver-einek újratelepítése is megtörtént az elérhető legfrissebb verziókkal (itt igyekeztem a több helyen megadott sorrendet is követni...).

    Az energiagazdálkodásban elméletileg minden eszköz engedélyezve van, ráadásul mind hálózati, mind akkus módban is volt már probléma.

    Hasonló hibákról írnak a MacBook-okkal kapcsolatban (az "optibay" ezeknél elterjedtebb), de normális megoldásra ott sem nagyon találtam (kb. "jó-e a csatlakozás, formázva van-e a HDD", stb.).

    Az SSD "kímélése" érdekében minden anyagom a HDD-n van (meg persze lementve máshova is), csak nem mindig férek hozzá, amikor kellene...

    Ha van valakinek valamilyen ötlete, szívesen venném.

    Köszönettel.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv, Vino

Új hozzászólás Aktív témák