Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JoinR

    senior tag

    Nah úgy néz ki 36 nap működési idő után kezd megdögleni a HDD a az L850-13M-ben. Vagyis úgy nézett ki, először észrevettem, hogy 1-2 videofájl igen komótosan nyílik meg, akkor is hibásan, aztán a zenéim is 1x-1x megakadtak. Egyből gondoltam, hogy winyó, gyorsan lementettem minden fontosat, HD Sentinel fel, hát bizony vannak bad sector-ok, 3000 körül, kondíció 9%. HDD Regenerator-ral javítgattam kicsit, kb 100 óra után is még küzdött a dologgal (bár elvileg eredményes volt, csak mire végez, addigra nem aktuális).
    Gondoltam csinálok egy teljes (nem gyors) formázást particionálással, az úgyis csak azokat a sector-okat használja ami jó, de az nem futott le. Maradt a gyors format, a jelenlegi helyzet 16 000 bad sector, kondíció 0%, immáron 1 hete problémamentes működéssel. Mivel télig nem lesz alkalmam garanciáztatni, működik ameddig működik, mást nem tudok tenni.
    Magában a laptop-ban egyébként SSD van, és az eredeti winyót külsőként használom...2 USB2 (2x500mA) helyett igaz egyetlen USB3-ba (~900mA) van dugva, de ha nem kapna elég áramot, akkor nem működne, szóval ez aligha probléma.
    Lehet nem tetszett neki, hogy 1-2x sikerült úgy mozdítani a laptop-ot, hogy a külső winyó kábele kihúzódott, esetleg le is esett, lehet gratulálni :C

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák