Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chabee

    tag

    Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni a TOSHIBA guruktól! A történet az, hogy egy ismerősöm „meglepett” azzal a házi feladattal, hogy az általa frissen vásárolt Satellite C855D-V15 típusú laptopra telepítsem az operációs rendszert és még minden földi jót, mi szem-szájnak ingere. Namost ebbe a laposba egy A8-4500M típusú proci dolgozik amibe ugye integrálva van egy HD 7640G VGA. Viszont mellette van még egy diszkrét VGA is, egy 7610M típus. Mivel még sosem volt dolgom ilyen kettős VGA-val ellátott szerkezettel így felmerült bennem egy pár kérés:
    Először is: ehhez milyen driverek kellenek? Egy külön az APU-nak és egy külön a diszkrét VGA-nak?Ellátogattam a TOSHIBA oldalra, de ott csak egy VGA drivert találtam (meg külön az ATI HDMI Audio Drivert). Próbaképp megnéztem az AMD oldalán is, és ott alapból nincs driver csak egy AMD Mobility Radeon Driver Verification tool. Ami ráadásul (ha jól értettem) nem is kompatibilis a TOSHIBA laptopokkal. Találtam viszont egy béta drivert: amd_catalyst_13.11_mobility_betav9.2.exe névvel. Szóval ezen driverekből választhatok, vagy mindenképp a gyárit kell használni. Tovább ez az egy driver mindkét VGA-t beilleszti a rendszerbe?
    Másodszor: ha sikerül drivert telepítenem a VGA-khoz akkor ezek milyen módon fognak működni? Választhatok, hogy az integrál vagy a diszkrét, vagy mindenképp dualgraphics lesz belőle? Sajnos csak egy darab RAM modul van a gépben így single channel módban megy a cucc, tehát az integrál VGA teljesítménye nem lesz valami acélos.
    Végezetül van-e valami egyéb konkrét dolog, amit érdemes tudni erről a laptopról vagy érdemes figyelni pl.: a telepítésnél?
    Elnézés ha evidens dolgokat kérdezek, de inkább érdeklődök előtte, mintsem vakarom a fejem utána.
    A segítséget előre is köszönöm!

    Igazat mondani könnyű, csak elhitetni nehéz!

Új hozzászólás Aktív témák