Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AttyVin

    aktív tag

    Kedves Fórumozók!
    Nekem is az energiaellátás körül vannak újabban bajaim (Toshiba A200, ATI Mobility Radeon HD 2600, W7 Ultimate 32 bit).

    A gondok a Definition Update for Windows Defender KB915597 (Definition 1.111.490.0) installálása után kezdődtek. Először az asztali ikonok kezdtek eltűnni, majd indításkor a BIOS és a Windows elindult, de utána sötét képernyő maradt, a Windows a “háttérben” azért "hallhatóan" futott. Csökkentett üzemmódban viszont elérhető volt a rendszer, ugyanakkor a rendszer-visszaállítás nem javított semmit. Végül egy külső monitor segítségével, ahol a "csupasz" Asztal azért látszott, illetve szerencsére a beállítások jobb egérgombra megjelentek, az ATI driver újratelepítésével minden visszaállt.

    Azóta viszont, ha a nem gyári akkumulátor (6600 mAh) teljesítménye 70 % alá megy, a hibernálás nem működik rendesen: a BIOS, indul, a W7 is kezd betölteni, majd a rendszer hirtelen leáll, mintha az akkumulátor is teljesen lemerült volna. A gyári akkumulátor (4400 mAh) és a hálózati adapter jól működik és a W7 simán újraindítható a nem-gyári akkumulátorral is - csak a hibernálás nem megy vele megfelelően.

    A nem gyári akku a hosszabb használat ellenére is rendesen tölt, tartja a szinte újkori kapacitását, a lemerülése szinte lineáris, eddig semmi sem volt vele, stb.

    Van-e esetleg valakinek ötlete, mit lehetne tenni:
    - W7-be "belepiszkálni" (registry, driverek, powercfg, stb.?)
    - W7 újratelepítés?
    - valamilyen szoftver?
    - esetleg akkucsere?
    - egyéb?

    [ Szerkesztve ]

    Üdv, Vino

Új hozzászólás Aktív témák