Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SztiviVander

    őstag

    hali,
    az én gondom nem átlagos egy WR542G routerrel, de hátha valaki találkozott már vele.
    adott két notebook wifivel meg a router. net egyenlőre máshonnan jön (szintén wifin) szóval a wan portján nincs semmi. egyenlőre arra szolgálna a router hogy két gép közt lehessen adatokat mozgatni.
    na most 10mbit-nél többet az istenért sem lehet kihozni belőle 54g-n. ha B only-ra állítom a routert akkor a helyzet még siralmasabb ott kb 1mbit amit tud a két gép közti file másolásnál. a gépeken nincs semmi extra tűzfal vagy bármi, de próbáltam még a windózos tűzfalat is kikapcsolni (mondjuk csúnya lenne ha az bezavarna), persze tök hatástalan. mindkét gépen a windoz kezelte a wifi-t, semmi extra program (intel wifi pro vacak, meg dell wlan card segédprogram) nem volt felrakva.

    amit még eddig próbáltam:
    routeren (alap konfig, se tűzfal bekapcsolva se QOS, se semmi):
    - csatornák, országok változtatása
    - wifi titkositás nélkül, wep-el, wpa-val, wpa2-vel

    egyik notebook:
    - újratelepítve mert amúgy is ráfrt (XP SP3 hun + ms update-ek), legfrissebb driver az intel oldaláról a 2200bg kártáyhoz.
    másik notebook:
    - win7 enterprise volt rajta, ujratelepítve szintén XP sp3 + ms update-ek, plusz legfrissebb driver a dell 1490 (broadcom gyártmány) wifi kártyához (2009.10.21.)
    - wifi kártya csere intel 4965agn -re + legfrissebb driver az inteltől

    mindez hatástalan. próbáltam azt is hogy egyes noti ráddugva kábelen, második noti wifin, helyzet ugyanaz. fordítva dettó (egyes noti wifin, kettes lan-on). ha mindkettő lan-on van akkor 80mbit-et tud ami teljesen jó is a 100mbit-es hálózaton.
    firmware frissítés sajna kilőve mivel ez v7-es és már gyárilag a legfrissebb (és jelenleg egyetlen) firmware van rajta. ja a kettes noti másik AP-n (cégnél, valami alig ismert azaz nem cisco/linksys/d-link) kb 20-25mbitet tud 54g-n.
    szóval ezzel most együtt kellene élni mert ez a router 10mbit-et tud az 54g-n vagy érdemes lenne írni a supportnak? persze ez netet használva lehet hogy nem jönne elő még 10mbitmél nagyobb internet sávon se mert lehet hogy a wan port felé jobban működik.
    esetleg ha valakinek van otthon hasonló környezete (két gép wifin plusz egy ilyen router) kipróbálhatná mit tud az övé mert én azt gyanítom hogy itt a router hibás.
    még azt megpróbálom hogy leszedem a dell-től (mindkét noti dell) az általa javasolt (és persze jó régi) drivereket a segédprogikkal együtt a két kártyához és kipróbálom azzal, de nagyon meglepne ha az bármit is segítene rajta.

    köszi előre is ha valaki szán rá időt, üdv
    ST

Új hozzászólás Aktív témák