Külföldön már elérhető az Acer Aspire One D270

Az Acer Aspire One D270-es netbookot már korábban kipróbálhattuk, és készült is róla egy blogbejegyzés. A termék mára elérhetővé vált külföldön, ráadásul nagyon jó áron. A masina az Intel Cedar Trail platfomra épül, ezen belül is az Atom N2600-as termékre. Ennek köszönhetően a netbook kétmagos processzorral dolgozik, melynek órajele 1,6 GHz. Az IGP szerepét egy 400 MHz-en üzemelő GMA 3600-as megoldás látja el PowerVR SGX 545-ös alapokkal. A teljes lapka TDP fogyasztása 3,5 watt körül alakul, ami egész jó érték. Sajnos a Blu-ray filmek lejátszása nem megy neki, de erre talán ebben a kategóriában nincs is akkora igény.

A 10,1 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelző 1024x600 pixeles felbontást támogat, emellett a netbookba 2 GB rendszermemória került, az adattárolásra pedig egy 320 GB-os HDD használható. A termék tartalmaz Ethernetet, IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi modult, 0,3 megapixeles webkamerát és kártyaolvasót, az esetleges extra megjelenítő pedig a HDMI interfészre köthető. Az akkumulátor hatcellás megoldás, és a gyártó állítása szerint 8 órán át is kiszolgálhatja a mobil gépet.

Az Aspire One D270 esetében az előtelepített operációs rendszer szerepét egy Linpus Linux látja el. A vásárlók persze dönthetnek a Windows telepítése mellett, ám fontos figyelni arra, hogy az Imagination Technologies egyelőre csak a 32 bites Windows 7-hez kínál hitelesített grafikus drivert. A fekete, fehér, kék és piros színben elérhető újdonságra a gyártó egy év garanciát vállal, az árcédulán pedig 259 euró fog visszaköszönni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés