28 nm-re is kiterjeszti az Artisan fizikai IP-t az ARM

Az ARM és a TSMC már jó ideje alkalmazza a Processor Optimization Pack (POP) nevű elgondolást, mely a brit tervezőcég Artisan fizikai IP-jét használja. Ennek segítségével, illetve a dokumentációkkal a cégek egyszerűbben implementálhatnak SoC dizájnokat, ami a költségek és a vállalt kockázat szempontjából előnyös.

Az ARM eddig a TSMC 40 nm-es LP gyártástechnológiájára a Cortex-A5 és a Cortex-A9 magokat kínálta, amit most kiegészít az új Cortex-A7 is. Ezenkívül az említett fejlesztések az előbbi gyártástechnológia nagyobb sebességet kínáló variánsára is elkészültek. A 40 nm-s G eljárásra továbbra is csak a Cortex-A9 érhető el, de ez nem jelent problémát, mivel a legtöbb licencelőt inkább az LP node-ok valamelyike érdekli.

A 28 nm-es HPM node-ra az ARM a Cortex-A7-et, a Cortex-A9-et, és a Cortex-A15-öt kínálja. Mindegyik opció új, ráadásul a Cortex-A7 és a Cortex-A15 segítségével megvalósítható a Big.Little koncepció. A 28 nm-es HP node-ra egyelőre a Cortex-A9 készült el, de a Cortex-A15 fejlesztése is jól halad, így hamarosan ez a processzormag is elérhető lesz a Processor Optimization Pack formájában.

A Processor Optimization Pack elsősorban a kisebb vállalatokat, illetve a leendő új versenyzőket segíti, így egyre több cég léphet be erre a piacra, ami természetesen fokozza a versenyt, így végső soron a felhasználók jól járnak az egésszel. Az ARM várhatóan más bérgyártóra is kiterjeszti az elgondolást, illetve tovább dolgoznak az implementálás egyszerűsítésén.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés