DSLR és MILC fronton is frissített a Canon

Új tagokkal bővült az EOS széria, az M6 és a 80D is utódot kapott.

A Canon Londonban mutatta be legújabb vázait, a tükörreflexes EOS 90D-t és a tükör nélküli M6 Mark II-t. Mindkét gépbe a Canon új, 32,5 megapixeles, APS-C méretű érzékelője került a DIGIC 8 képfeldolgozó processzorral megtámogatva, amely ISO 100 és 25 600 közötti érzékenységtartománnyal bír, a hozzá tartozó zárszerkezet pedig 1/16000 másodperces záridőre képes.


[+]

A fókuszrendszer szerepét a Canon saját, szemkövetés funkcióval is ellátott Dual Pixel megoldása tölti be, a két gép közös tulajdonságainak listáját a mikrofon bemenet, a Wi-Fi és Bluetooth modulok, valamint a 4K/30p és Full HD/120p videorögzítési módok teszik teljessé.


[+]

A 90D esetében a fejhallgató csatlakozó segíti a videorögzítés közben történő hangmonitorozást, a komponálás pedig akár szemből is történhet, köszönhetően a 3 hüvelykes, 1,04 millió pixelt felsorakoztató kihajtható és elforgatható kijelzőnek.


[+]

Utóbbi megtalálható a második generációs M6-ban is, a mechanika azonban némileg egyszerűbb, mindössze fel- és lehajtani tudjuk a monitort, összesen 180 fokot lefedve ezzel. Kereső szempontjából szintén kevesebb a lehetőségünk az M6 Mark II használata közben, ugyanis beépített kereső nem áll rendelkezésünkre, külső egységgel viszont pótolhatjuk ezt a hiányosságot.


[+]

A sorozatkép maximális sebessége folyamatos autofókusz esetében szintén eltér, a 90D-nél 10 képet készíthetünk másodpercenként, míg tükör nélküli társával 14-et.


[+]

Az újdonságok várhatóan szeptemberben kerülnek a boltok polcaira, a 90D-ért 1200, míg az M6 Mark II-ért 850 dollárt kell a kasszába dobni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés