Hirdetés

Feleannyi Ultrabook találhat gazdára, mint amennyiről az előjelzések szóltak

Az IHS iSuppli módosította az Ultrabookokra vonatkozó korábbi előrejelzését, mely 2012-re 22 milliós nagyságrendű eladást jósolt, de ebből a legfrissebb számítások szerint csak 10,3 millió fog összejönni. A friss statisztikákból látható, hogy az idei év első felében valamivel több, mint 2 millió Ultrabook talált gazdára, ami a legpesszimistább elemzői várakozásokat is messze alulmúlta, de az aktuális negyedév már közel 3 millió eladással kecsegtet, ami fellendülésnek mondható. A trendeket látva valószínű, hogy a Windows 8 bemutatása fellendíti a forgalmat, és év utolsó negyedévében hozható az 5 milliós eladási adat, és ezzel ki is jön a 10,3 milliós összesítés, amit a piackutató cég új felmérése jósol.

Az IHS iSuppli a hosszabb távra nyúló előrejelzéseit is módosította, így 2013-ra 44 milliós eladással számolnak a korábban közölt 61 millió helyett. Craig Stice, a vállalat elemzője szerint az Ultrabookok eladásait az ár hátráltatja a legjobban, így a lehető leghamarabb le kell hozni a termékkategóriát a tömegek számára is megfizethető szintre. Ezzel együtt természetesen olyan prémium modelleknek születhet hely, amelyek értékes extrákat kínálnak a hagyományosnak mondható megoldásokhoz képest.

Az IHS iSuppli az eddigi eredményekkel ellentétben továbbra is értékes növekedési potenciált lát az Ultrabookokban, így 2016-ra már 95 millió termék eladását jósolják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés