IGP nélküli Core i3 modellt dob piacra az Intel

A Core i3-10100F árát ráadásul száz dollár alá tuszkolták be.

Az Intel még tavasszal mutatta be a Comet Lake kódnevű lapkára épülő asztali processzorgenerációját, amely sorozat ugyan tartalmazott IGP nélküli verziókat, de csak a komolyabb, hat vagy több maggal dolgozó Core i5, i7, és i9 termékek szintjén. Most azonban a vállalat úgy döntött, hogy a Core i3-as megoldások szintjén is bevezetik ezt a lehetőséget, ugyanis az asztali szegmensen belül felfedezhető, hogy viszonylag sok felhasználó lemond az integrált grafikus vezérlőről, ha azzal valamennyit spórolni lehet.

A friss modell lényegében megegyezik a Core i3-10100-zal, kivéve az IGP-t, ami ugye jelen esetben ki van kapcsolva. A pontosabb specifikációkat az alábbi táblázat részletezi:

Intel Comet Lake-S - asztali Core generáció
Típus Órajel / Maximum órajel
Hyper-Threading L3 cache Fogyasztás Listaár (dollár)
i3-10100F (4 mag) 3,6/4,3 GHz van 6 MB 65 W 79-97

Az ár szempontjából az Intel betuszkolta az új jövevényt a 100 dolláros szint alá, de a listaárra egy tartományt adtak meg. Ezzel kapcsolatban megtudtuk, hogy a konkrét ár attól függ, hogy a megrendelés mekkora tételre vonatkozik.

Maga a Core i3-10100F alkalmazható lesz az összes LGA1200-as foglalattal rendelkező alaplapon belül. Technikailag nem feltétlenül szükséges a legújabb mikrokód, de az Intel azért javasolja, hogy mindenki a legfrissebb elérhető BIOS-t használja.

A friss CPU szállítása már megkezdődött.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés