Napokon belül rendelhetővé válik az Atom D2550

Az Intel az elmúlt év szeptemberében mutatta be az új generációs Atomot, mely a grafikus driver problémái miatt nagyon sokáig nem volt fellelhető az üzletekben. Ez mára némileg megváltozott, így szerencsére egy-egy termék időnként feltűnik a boltok polcain, de szomorú, hogy a mai napig nincs konkrét teszt a Cedar Trail platform képességeiről. Ettől függetlenül az Intel ontja az új Atomokat, így napokon belül rendelhetővé válik az Atom D2550.

Az új lapkában a két darab processzormag órajele a D2500-hoz hasonlóan 1,86 GHz lesz, így a Hyper-Threading technológia aktiválása jelenti az újítást. Ezenkívül a GMA 3600-as IGP-t a GMA 3650-es megoldás váltja fel, amivel a 400 MHz-es magórajel 640 MHz-re emelkedik. Ez nemcsak a teljesítmény szempontjából jelent előrelépést, hanem a Blu-ray filmek lejátszását is lehetővé teszi, ami a lassabb grafikus mag esetében nem lehetséges. A TDP fogyasztás marad 10 watt.

Más újítás nem történik az Atom D2500-hoz képest, így már csak a listaár kérdéses. Valószínű, hogy ebből a szempontból is a D2500 és a D2700 közé ékelődik az Atom D2550. Remélhetőleg hamarosan tesztekben is láthatjuk, hogy mire képes az asztali Cedar Trail platform.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés