Toshiba OLED tévé érkezik Európába

Az XL9C 55 és 65 hüvelykes változatban érhető majd el, méghozzá 4K felbontásban, HDR támogatással, saját okostévé rendszerrel.

A Toshiba tévék körül meglehetősen nagy a káosz, hiszen Európában a névhasználati jogot a török Vestel birtokolja jelenleg, ráadásul úgy, hogy az eredeti japán anyacéget már a Hisense felvásárolta. Ennek köszönhetően az Európában kapható Toshiba tévék Törökországból származnak, így az az XL9C is, amelynek érkezését a közelmúltban jelentette be a konszern regionális központja.


[+]

A Toshiba XL9C nevű terméket egy csúcsmodellnek szánják, amely 55 és 65 hüvelykes változatban érhető majd el, egyelőre még ismeretlen áron. A készülék az LG Display által gyártott 4K felbontású, HDR támogatású (Dolby Vision, HLG, HDR 10) panelre épül, amelyből egy saját képfeldolgozó chippel kísérlik meg kihozni a maximumot. A modell maximális képfrissítési rátája 120 Hz, és támogatja a variálható frissítési rátát, valamint kapott egy külön játék módot is.

A friss fejlesztés különlegessége, hogy saját okostévé rendszerre épül, tehát ebben a Vestel többek között az LG és a Samsung által kijelölt utat követi. A termék dizájnja a gyártó szerint egyedi és formabontó, noha ez a képek alapján nem tűnt fel. Reméljük a modellt elhozzák Magyarországra, amire van némi esély, ha már direkt írtak nekünk a termék bejelentése kapcsán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés