Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz Czo #41030 üzenetére

    Egyelőre egy ilyent rendeltem: [link] Holnap kapom meg, meglátjuk mire jó, sokat nem bukok vele. Ez egyelőre az asztalon lesz, a SD mellett. De ha van/lesz ilyen "backpak" a studio display-hez, ami elbírja a 14-es MBP-t, akkor gondolkodás nélkül megveszem, mert ahgy látom, a SD "hátán is elfér a 14-es, de nagyon más (sokkal meredekebb) a láb kialakítása, mint pl. az iMac esetében.

    Ami tetszik: apple-cuccokkal ez egy igazi péug-and-play monitor, bár azért ez egy monitortól nem kell nagy ügy legyen. Szintén jó, hogy van még extra USB-C csatlakozó a hátulján, pl. ebbe dugtam bele a 2.5GBASE-T - TB3 adapteremet, és negygszerűen van 2 Gbps-es internet-kapcsolatom, nem kell külön a gépbe dugnom. még egy TB3 csatlakozót a "dokkoláskor", a monitor-csatlakozáson kívül. Bár gondolom ez sem "nagy ügy", de nekem jól jön.

    A képe természetesen (majdnem) csúcs. Ezért vettem ezt. Mert tudtam, hogy ugyanaz a panel van benne, mint a legutolsó 27-es Retina iMac-ekben. Egyszerűen nem lehet belekötni, gyönyörű. (azért cska "majdnem csúcs", mert mégiscsak IPS van benne, tehát a fekete az nagyon sötét szürke... de a fényerő pl. annyira egyenletes, ami a "made in Japan" /ergo: duplaannyi mani, mint minden egyéb hasonló minőségű monitor/ Eizo FlexScan-jeimet rendesen kenterbe veri)

    A kamerát még nem próbáltam, szóval arról nem tudok nyilatkozni.

    Nem igazán tetszik benne, hogy át kell állítani a hang ki- és bemenetet a Studio Display-re, ez az MBP lecsukott kijelzőjével automatikus kellene legyen szvsz, amikor rádugom a SD-t.
    A hangja egész jó (össze sem hasonlítható a "dzokásos" beépített monitor-hanggal, ebből tényleg hang jön ki), de a 2017-es 27 colos iMac hangjától azért, ha nyúlfarknyival is, de elmarad.

    Továbbá eléggé hátulgombolós annak megállapítása, hogy milyen SW-verzió van a SD-en (csak a System Report-ból derül ki, hogy ezt már 16.4-gyel adták, ami az MBP-men lévő Ventura-hoz való utolsó verzió, szóval eddig O.K., de: ha majd felteszem a Sonoma-t és azzal a 17.0-s SD-SW-t, akkor más verziójú géppel már nem is fog működni? Hmm...)
    Igazán kijelezhetné ezt a System Settings alatt (persze lehet, hogy Sonomában már "megoldották" ezt).

    Összességében: ez még Apple-viszonylatban is egy túlárazott cucc (szerintem) - ne feledjük anno majdnem ugynegnnyiért teljes iMac-et lehetett venni, gyönyörű Retina kijelzővel - de valahogy megvan benne az a kis plusz, az Apple-integráltság, ami valamicskét kompenzál... és ezt TALÁN már nem csak 5-6 évig tudom használi, TALÁN jó lesz majd az újabb és újabb gépekkel is. TALÁN.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák