Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bondi

    csendes tag

    válasz Cycus #4684 üzenetére

    Pár barátom személyi ápolóként dolgozik (personal [care] assistant, PA). Ez azt takarja, hogy otthon kell ápolniuk az ügyfelet (tényleg így nevezik, client). A legnehezebb a sokműszakos meló, ill. hogy milyen ügyfelet fognak ki. Avagy ha a kliens magatehetetlen, akkor a család milyensége is közrejátszhat -- bár egy volt au-pairnek ezt talán nem is kell magyarázni. :) Ezen kívül lehetőségük van még bentlakásos (live-in) ápolásra is, amikor a cég hosszú hetekre egy-egy klienshez küldi őket, akár világvégi eldugott falvakba is.

    Ismerek olyat is, aki nem PA, hanem idősek otthonában dolgozik. De az se leányálom, mivel ott a szokásos erős gyomrot igényelő, biológiai jellegű „karbantartáson” kívül még bejátszik a természetes halandóság is az ápoltak körében.

    De ha konkrétabban érdekel valami, akkor utána tudok kérdezni. Vagy lehet, hogy rögtön tudok is válaszolni valami lelombozót, mert regéltek már eleget, hogy hogyan és hogyan nem mennek a dolgok. :) Amire szerintem mindenképp érdemes rákérdezni, az a műszakrend, a szabadságolás, és persze a rugalmasság (amit itt is mindig egyoldalúan szeretnek értelmezni, tehát a munkavállalótól várják el, hogy lehetetlen beosztás szerint is dolgozzon).

Új hozzászólás Aktív témák