Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blancpain

    csendes tag

    Kedves Szakemberek!

    na valaki most adjon nekem tanácsot.
    Vettem egy új gépet, amit én raktam össze: Intel q9300 + Gigabyte GA-EP45-UD3 + Sapphire Ultimate 4670 512 mb ddr3 + 2x2gb ddr2 Kingston kit+ 400w northQ táp.

    Semmi nincs tuningolva a gépen. Egy 250gb SATA samsung vinyó + 2db pata dvd író + Audigy ZS2.

    Minden megy jól Vista Ultimate SP1 alatt, de ha játszani akarok (NFS Undercover + Crysis) akkor a 3d-s részek alatt kb 30mp után (1280*768 felbontás 2AA) kiakad a gép (bluescreen). A kép elmegy (nem kap jelet a monitor) hang még pár másodpercig van, majd lekapcsol a vinyó és újraindul a gép. Mindig ugyanott fagy ki. Meglátásom hogy esetleg a memória megtelik és elszáll, mert gyanús hogy azonos beállításoknál mindig ugyanott kb 30mp száll el (amikor beindul a játékban a 3d, menük futnak gond nélkül). Egyéb dolgok mennek gond nélkül a gépen, csak a 3d-s játékokban lehet valami gubanc. Hőmérsékletek nem magasak Everest szerint (max 50 fok GPU, 32 CPU).
    Nem értem hogy a win Vista miért csak 3,3 GB ramot lát a 4gb-ból, lefoglal 600 mb-ot a grafikának, nem lehet hogy a 600mb lefoglalt + video kari 512mb keveredik meg. HD videók mennek Windows alatt még nem volt semmi fennakadás, csak a 3d játék alatt.
    Ki mire tippelne mi lehet a gond? Alaplap Bios F6. amit frissítettem. Catalyst 9.3, amit a korábbira telepítettem. Lehet ez probléma, akkor előtte uninstall ATI catalyst?
    Szerintem a tápnak bírnia kéne, igaz illesztővel csatlakozik az alaplapra a 12V ( 4 => 8).
    3dmark-ot még nem próbáltam este fogom.

    Szívesen várok ötleteket, vagy tapasztalatokat a Sapphire Ultimate 4670 ról.

    Előre is nagyon szépen köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák