Hirdetés

  • Elnéztük a mai dátumot

    ma Nem holnap, ma mutatkozik, pontosabban mutatkozott be a HTC U24 Pro, csak elnéztük (mármint én) egy nappal a dátumot.

  • Már elstartolt az AMD nyári játékpromóciója

    ph Ezúttal a Navi 32 XL és XT GPU-val szerelt videokártyákhoz kaphatunk két, tavaly megjelent programot, amiket egy négyes listából válogathatunk ki.

  • Olcsó USB WiFi AC adapter

    lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    Triviális kérdés, de azért kiváncsi lennék hozzáértőbbek véleményére.

    9 hónapja van dslr, eddig 99 %-ban a 8 hónapos gyermekemet fotóztam beltérben. Most egyszer-egyszer vittem magammal a gépet, ha mentünk sétálni, és a napos idő feladott egy leckét... Általában rekesz-előválasztással fotózom, és a gyermek miatt szinte mindig szpotméréssel (bent az arcára, vagy szem/arc határára állítottam élességet, és ilyenkor ugyebár ott is mér fényt). Kültéren átállítottam mátrixra (mert ezt olvastam valahol), de szinte mindig gond volt, kivétel nélkül kellett az expókorrekció. Vagyis kültéren is jobban bejött a szpotmérés, többnyire úgy, hogy valamelyik (amúgy árnyékban lévő) épületre mértem fényt. Mi ilyenkor a jó megoldás? Mátrix fénymérés, expókorrekcióval, vagy szpot, valamely sötétebb részre?

    Másik kérdésem: ha full manuálban fotózom, tehát rekesz, záridő, iso automata, akkor van fénymérés, van jelentősége?

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák