Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Sziasztok! Még sosem készítettem egy digitális fotóról sem papírképet, most úgy érzem itt az ideje. Fölvetettem az asszonynak, mi lenne, ha pár saját készítésű fotóval dobnám föl a lakást..... támogatta az ötletet. Arra gondoltam, hogy pár szép képet összeválogatok, és rendelek A4-es méretben papírképet, veszek keretet, és a falra kiteszem. Ma be is mentem a helyi (Kapuvár) Kodak boltba, megnéztem az árakat, 700Ft egy A4-es kép. Neten kevesebb mint feleennyiért láttam. Egyik ismerős azt mondja, azonkívül hogy drága, ritka sz*r képeket is készít a Kodak. Szóval, mivel még nem készítettem soha digitálisról papírképet, pár lúzer kérdést szeretnék feltenni.
    - Rengeteg neten hirdető helyet találtam, ahonnét postán küldik a kinyomtatott képeket. Ha nem az ár, hanem a minőség a fontosabb, hol érdemes megrendelni szerintetek?

    - Nikon D50-es, 6 mp.-es gépem van, állítólag elég A4-es nyomathoz. Sok képem régebben 3 Mp-es felbontásban készült. Ezekből mekkora papírkép rendelhető?

    - Hamarosan indulunk pár napos kirándulásra, viszem a tükörreflexes filmes praktikámat is, meg a Nikont is (Na meg állvány, elbírom én ezt..? ;] ). Szeretnék pár szép képet készíteni, úgy tervezem, hogy a faliképnek szánt fotókat megörökíttem a digitális, és a filmes géppel is. És most motoszkál bennem a kérdés: Nem-e kapnék jobb minőséget, ha a filmes gép negatívjairól készítetnék nagyításokat?

    Megköszönném ha segítenétek, főleg abban, hogy honnét érdemes rendelni.

Új hozzászólás Aktív témák