Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz zhagyma #2407 üzenetére

    Nálam itt Dél-pesten amíg csak a Széchenyi-hegy-ről sugároztak, addig szobaantennával 98-100% körüli minőséget lehetett kihozni egy visszavert jel befogásával.

    Mióta állítgattak a Száva utcai adó kapcsán, már nem tudtam használható jelet fogni abból az irányból. Mióta bejelentették a sugárzás beindítását ebből a toronyból is, ha "Száva irányba" fordítom az antennát, akkor tudok elérni a két csatornán olyan 90-96% körüli minőséget.

    Persze az is igaz, hogy most ugyan antenna a torony felé néz, de egy csukott egy fa ajtón, illetve az azon lévő kulcslyukon keresztül..

    Tehát nálam az új torony beindítása rontotta a vétel minőségét. :(

    Leginkább azt nem értem, hogy az új adó beindításával miért szűnt meg az a visszavert jel, amit azelőtt a jobb minőségű vételre tudtam használni. Ha levették a Széchenyi-hegyi adó teljesítményét, akkor persze érthető, de erre vonatkozólag nem találtam infót.

    Külön kényelmetlen még, hogy oké, hogy a digitális adókat be lehet fogni a Száva utcai toronyból, de az analóg sugárzás nem onnan jön, így annak a képminőségével is gondok lehetnek. Főleg tetőantennát használva lehet érdekes ez, hogy sok esetben most két különböző antenna pozícióra van szükség az analóg és a digitális sugárzás vételéhez.

    A mostani ERP teljesítmények állítólag (forrás):
    Budapest, OMK (Széchenyi-hegy) 55-ös csatorna 6,3 kW, 62-es csatorna 10kW;
    Budapest, Száva utca 55-ös és 62-es csatornák egyaránt 0,6-0,6 kW;
    Kab-hegy 61-es és 64-es csatornák egyaránt 20-20 kW;
    Szentes 60-as és 65-ös csatornák egyaránt 50-50 kW.

    ati2:
    Ha találsz megoldást a DvbViewer AAC problémára, akkor az engem is érdekelne, mert eddig nem sikerült beüzemelni nekem sem. Addig a tuner saját szoftverével tudom hallgatni a rádiókat, erre legalább használható. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák