Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Bodor #35454 üzenetére

    Tudnám, miért terjedt el a szakirodalomban ez az "alignálás" kifejezés (ami nyilván az angol "align" szóból ered), amikor a partíció-eltolás egy teljesen jó magyar szakszó. :P

    Köszi a válaszokat!

    "Laptopoknál az asztali gépek méretéhez képest nagyon kis helyre kell belesűríteni a azt a tudást és teljesítményt, amit az asztali gépek sajátja. A technológiai sajátosságokat, képességeket és korlátokat figyelembe véve ez nem sikerül tökéletesen, ebből az következik, hogy a laptopok egyszerűen gyengébbek, ezért nem hozzák az a teljesítményt mint az asztali társaik, vagy csak sokszoros áron.Aztán itt van még a különböző BIOS és driverek problémája is."
    Na itt viszont kíváncsi lennék, mi lehet a valódi probléma a technikai háttérben.
    A kis méretre nyomorítást még önmagában nem érzem problémának. Hogy ez valaminek a rovására megy azért, mert kispórolást eredményez, akkor már érteném - na de mit spórolnak ki?
    A driverek problémáját szintén nem értem - miért lennének "gyengébbek" egy laptop konfigurációjához tartozó driverek, mint egy asztali géphez tartozó konfigurációhoz?

    "Ettől függetlenül éreznéd."
    Erre pontosan azért kérdeztem rá, mert azt állítod a cikkedben, hogy azért a rendszer teljesítményében ne várjunk nagy eltéréseket a marketingcélokból dobálgatott számoktól...
    Ha ezt állítod, akkor viszont felmerül a kérdés, hogy miért is érezném jobban az mSATA SSD-nél, mint mondjuk egy 2.5"-es társánál.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Aktív témák