Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz worxland #41003 üzenetére

    "Ez alapján nem feltétlen csak addig bírják az SSD-k, amíg 0-ra lemegy a Wear Leveling Count."
    Persze, de ez a teszt teljesen más aspektusból vizsgálódik, felhasználói szempontból az oszlopdiagramok kék része a legfontosabb, mert az jelöli, amikor az MWI( Media Wear-Out Indicator) "lenullázódik"(általában, nem nullázódik, hanem megáll 1-en, de persze ha valaki nullázást ír, az teljesen jó, rá lesz értve)
    Ha ez bekövetkezik, akkor már nem szavatolt az adatbiztonság, illetve garanciavesztéssel is jár. (Kivételt képezhet az OEM szegmens, ott más garanciafeltételek vonatkozhatnak az SSD-kre.)

    Arra viszont jól jött a diagram, hogy látható legyen, hogy kb mekkora írást kellene elviselnie a Samsung 830-nak, mielőtt az MWI "nullázódik".

    Roli27 #41016
    A SMART attribútumokra nem egységes szabályok vonatkoznak, nem igaz, hogy ugyanazon tulajdonságukat kell vizsgálni, és az sem, hogy nem kell még külön számítási feladatokat eszközölni rajtuk, sőt még gyártónként/típusonként is eltérő lehet, hogy hogy kell feldolgozni(ezért van az, hogy ha egy adott alkalmazás nem ismeri az adott SSD-t, akkor a legelképesztőbb infókat jelenítheti meg róla, mert nem tudja melyik smart attributumot kell feldolgozni és azt hogyan.). Pl

    Wear Leveling Count -> Érték tulajdonsága határozza meg a kondíciót
    Temperature -> Adat tulajdonsága határozza meg (nyilván nem 74 fokos az SSD)
    Total LBA Written -> Adat tulajdonsága határozza meg, de további számolást kell eszközölni, mert ez csak azt határozza meg, hogy hány darab sector-t írt. Ahhoz, hogy az írt adatmennyiséget meg lehessen határozni, ahhoz meg kell szorozni a sectormérettel, ami 512Byte. Ha ez megvan, akkor elosztod 1024^4-el és így kapod meg az írt adatmennyiséget TiB-ban.

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Aktív témák